Crvena Zvezda se pojačava: Nakon 'Baby Shaqa' došli Gal Mekel i Ryan Thompson (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 25.08.15. | 20:23

Crvena Zvezda je ojačala momčad za sljedeću sezonu u kojoj će ponovo igrati u Euroligi te napadati vrh ABA lige.

Posljednje pojačanje koje je potpisao ugovor s aktualnim regionalnim prvakom je Gal Mekel. Ovaj izraelski playmaker je sveučilišnu karijeru proveo na Wichita Statea, ali se nije uspio izboriti da bude izabran na draftu 2008. godine, No, Mekel se nije predavao pa je preko Maccabija i Benettona ipak izborio angažman u najjačoj ligi na svijetu. Proveo je jednu i pol sezonu u Dallasu i New Orleansu, ali nije izborio veću minutažu pa se lani vratio u Europu te igrao u ruskom Nižniju gdje je u Euroligi imao prosjek od 11,7 koševa i 4,7 asistencije.

Danas je ugovor sa Zvezdom potpisao i Amerikanac Ryan Thompson. On će pokrivati pozicije 'dva' i 'tri', a lani je igrao u njemačkom prvaku Brose Bambergu. Tamo je u Europskom kupu imao prosjek od 10,7 koševa te po 1,7 asistenciju i skok.

Ranije su u Beograd došla i dva centra – Stefan Nastić i Sofoklis Schortsanitis. Nastić je 22-godišnjak koji u Zvezdu dolazi sa sveučilišta Stanford, a ovo će mu biti prvi seniorski angažman. S druge strane, Schortsanitis se s 30 godina već može nazvati veteranom Eurolige. 'Baby Shaq' igrom nije opravdao usporedbe sa slavnim O'Nealom, ali u zadnjih 10 godina igra za vrhunske europske momčadi – Olympiacosu, Maccabiju i Panathinaikosu. Schortsanitis je jučer doživio i nevjerojatno iznenađenje koje su mu priredili navijači Crvene Zvezde po dolasku u Beograd.

Iako ovaj kvarter definitivno posjeduje kvalitetu, bit će im teško nadoknaditi odlazak stožernih igrača iz prošle godine. Zvezdu su napustili Boban Marjanović (San Antonio Spurs), Nikola Kalinić (Fenerbahče), Marcus Williams (još bez kluba) i Charles Jenkins (Olimpia Milano).

(Foto: Action Images)


Tagovi

Ryan ThompsonGal Mekel

Ostale Vijesti