Cibosi u nevažnoj utakmici izgubili kod najslabije momčadi u Mađarskoj

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 02.12.15. | 20:37

Košarkaši Cibone u posljednjem su šestom kolu prve faze FIBA-inog Eurokupa na gostovanju u Mađarskoj poraženi od domaćeg Soprona sa 91:72.

'Vukovi' su još ranije pobjedom nad Benficom osigurali prolaz dalje tako da je utakmica lišena rezultatske neizvjesnosti. Cibosi su bez pritiska otputovali u Mađarsku i kako su i najavili, kontrolirali su minutažu s mislima prema subotnjoj utakmici s Budućnosti i domaćini su to uspjeli iskoristiti za prvu pobjedu u ovom natjecanju ove sezone, nakon pet poraza.  

Sopron je već nakon prve četvrtine vodio 21:12 i prednost je u nastavku samo povećavao. Do poluvremena su domaćini imali plus 17, a Cibona je uspjela postići tek 31 poen.

U trećoj četvrtini je momčad Slavena Rimca malo popravila skor i uzela je tu dionicu igre sa 21:17, no bilo je to nedovoljno za preokret jer je i posljednja četvrtina otišla u korist Sopronu, koji je neraspoloženim 'Vukovima' uspio 'utrpati' čak 91 poen.

 'Osvetili' su se tako domaćini Ciboni za 77:63 poraz u Zagrebu.

Najučinkovitiji u redovima Soprona bili su Edin Bavčić s 21 i Gergely Toth s 19 koševa, a Cibose je predvodio Filip Krušlin sa 16 poena, pet skokova i šest asistencija, dok je Ivica Zubac dodao 14 poena i sedam skokova.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

košarkaFIBA Europski kupSopronCibona

Ostale Vijesti