Cibosi se provukli među 16, Mulaomerović presretan: Jako sam ponosan na svoje dečke!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 04.02.16. | 09:06

Košarkaši Cibone prilično su spretno i sretno izborili plasman u Top 16 FIBA-inog Eurokupa.

'Vukovi' su u posljednjem kolu druge faze natjecanja, u svojoj skupini S u Francuskoj svladali Le Havre sa 93:92, a s obzirom da je Pieno Zvaigzdesa slavio protiv Energie Targu-Jiu u drugoj utakmici sa 101:86, Cibosi su prošli dalje zahvaljujući drugom mjestu u grupi.

Cibona u dramatičnom finišu izborila Top 16 Europa Kupa!

Bio je to ludi rasplet, budući da su sve momčadi završile sa skorom od tri pobjede i tri poraza, a Cibona je izborila plasman u play-off zahvaljujući koš razlici minus dva, dok je Zvaigzdes ostao na minus tri. U osminu finala je prošla i Energia.

Jako sam ponosan na svoje dečke zbog njihovog truda i energije. Bila je teška utakmica jer smo pratili što se događa u drugoj utakmici. Nismo baš bili pametni u obrani i napadu, ali Šiško je u zadnjoj minuti bio odličan“, rekao je poslije utakmice trener Cibone Damir Mulaomerović, dodavši da mu je jako drago što su prošli dalje te se nada da će nastaviti igrati ovakvu vrstu obrane i „biti pametni kao danas“.

Igrali smo dobru obranu kao što smo se i dogovorili. Imali smo nekih posustajanja tijekom utakmice, ali s dobrom obranom i puno energije izvukli smo pobjedu, što je najbitnije. Rezultat druge utakmice ide nama u korist tako da prolazimo dalje“, istaknuo je Žan Mark Šiško.

Prva utakmica osmine finala trebala bi se igrati 17. veljače protiv litavskog Juventusa iz Utene iako se još očekuje promjena datuma s obzirom da se taj dan igra polufinale Kupa Krešimira Ćosića.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

košarkaDamir MulaomerovićFIBA Europski kupCibona

Ostale Vijesti