Cibosi na pola puta do četvrtfinala: Velika pobjeda za nas

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 25.02.16. | 08:30

U prvoj utakmici osmine finala FIBA-inog Europskog kupa, Cibona je slavila u Litvi kod Juventusa sa 83:78 i tako napravila velik korak prema četvrtzavršnici.

'Vukovi' su najavljivali teško gostovanje, a na kraju su od prve minute krenuli agresivno i ozbiljno te pokazali da su kvalitetniji od Litavaca. U prvoj su četvrtini imali 12 koševa prednosti, a do poluvremena je prednost narasla i na 19 koševa razlike 38:19.

Cibona na gostovanju u Litvi slomila Juventus

U trećoj četvrtini Juventus je stigao na zaostatak od 14 razlike, ali je Cibona posljednju dionicu odigrala ušavši sa 17 koševa prednosti. Na kraju Cibosi za uzvrat na domaćem parketu za šest dana imaju pet razlike.

Taktički je to bilo odlično, ali dogodio se mali pad. U ovakvoj situaciji, kad imamo smanjeni roster teško je od momaka očekivati maksimalnu koncentraciju. Velika pobjeda za nas, nadam se da ćemo je kapitalizirati i kod kuće. Radi se o momčadi koja je dosta nezgodna, ali mislim da smo bili bolji i zasluženo pobijedili“, rekao je nakon utakmice trener 'Vukova' Damir Mulaomerović.

Ante Žižić je u vrijednu pobjedu ugradio deset poena.

Utakmica je bila jako čvrsta. Veći dio smo stvarno dobro odigrali u obrani i napadu. U zadnjoj dionici nam je pala koncentracija pa je završilo neizvjesnije nego što smo očekivali“, rekao je Žižić.

Uzvrat se igra 2. ožujka u Zagrebu. Ako do pobjede dođe Juventus, treća će se utakmica opet igrati petog ožujka u Uteni.

Ako prođu u četvrtfinale, Cibosi će igrati protiv ruskog Enisej Krasnojarska koji je protiv Turk Telekoma slavio sa 2-0.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

košarkaFIBA Europski kupKK JuventusCibona

Ostale Vijesti