Cibosi izgubili u Rusiji u posljednjim sekundama: Čekat ćemo ih u Zagrebu!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 16.03.16. | 15:49

Košarkaši Cibone poraženi su u neizvjesnoj prvoj utakmici četvrtfinala FIBA-inog Europskog kupa u gostima kod Eniseyja sa 92:94.

Cibosi su odradili vrlo dobrar dvoboj u Krasnojarsku, nadoknadili zaostatak iz prve četvrtine u drugoj dionici igre i vratili dvoboj u egal, a u posljednje dvije minute su imali i četiri razlike - 85:81. No, favorizirani domaćini se nisu predavali i vratili su utakmicu u neizvjesnu završnicu.

Cibonu je spasio njezin Amerikanac James Florence tricom za izjednačenje sedam sekundi prije kraja za 91:91, odgovorio je Delroy James tricom tri sekunde prije kraja, a Joksimović je ranije iskoristio samo jedno slobodno bacanje i susret je bio riješen.

'Vukovi' tako nisu uspjeli doći do pobjede koja bih ih odvela na korak do plasmana na Final Four ovog natjecanja, ali ima priliku u četvrtfinalnoj seriji koja se igra na dvije pobjede, izjednačiti u drugom susretu u Zagrebu.

Razočaranje u rezultatu, ali mislim da smo dali 100 posto od sebe. Moraju nas opet pobijediti, tako da još nije gotovo. Nismo iznenađeni njihovim timom, dosta smo ih skautirali. Drugo poluvrijeme bilo je napetije ali u ovoj utakmici smo naučili dosta jedni o drugima“, rekao je nakon poraza James Florence, koji je ubacio 17 koševa za Cibonu.

Najbolji je bio Ante Žižić s 28 koševa i devet skokova, a Filip Krušlin je dodao 12 poena. Kod domaćina je prvi strijelac bio Tony Taylor sa 29 koševa.

Bila je ovo dobra utakmica i više napadačka. Ne mogu zamjeriti dečkima, a ostali smo rano bez Slavice koji je slomio prst. Igrali smo iznenađujuće dobro, osobito u drugom poluvremenu. Na kraju je Florence napravio jedan važan šut. Zbog ovakvih trenutaka volim košarku. Bili smo jako blizu, a oni su nam radili velike probleme. Taylor je sve pogađao, a zaustavili smo ga u drugom poluvremenu. Ipak, nismo imali dovoljno koncentracije da završimo utakmicu. Čestitam Eniseyu, a čekat ćemo ih u Zagrebu da izjednačimo seriju“, poručio je trener 'Vukova' Damir Mulaomerović.

Sljedeća utakmica protiv momčadi iz Krasnoyarska igra se u Zagrebu u srijedu, 23. ožujka, u 19 sati. Ciboni treba pobjeda ako želi izboriti treću, odlučujuću utakmicu, koja će se ponovno igrati u gostima kod Eniseyja.

 (Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

EniseyFIBA Europski kupCibona

Ostale Vijesti