Cibona se pojačava: Došao najbolji igrač hrvatske lige, vratio se Prkačin

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 04.01.19. | 14:59

Bit će zanimljivo pratiti kako će se najbolji europski junior snaći u seniorskoj košarci.

Nakon što je Cibona dovela Frana Pilepića, pod Toranj su došla još dva igrača. Doduše, Roko Prkačin je član 'Vukova', ali je na početku sezone bio posuđen drugoligašu Rudešu dok ga je sada Cibona odlučila priključiti prvoj momčadi. Drugi novak je 'pravi' novak – Roko Rogić koji je do sada igrao za Hermes Analiticu za koju je prosječno zabijao 18,7 poena te time bio drugi najbolji strijelac HT Premijer lige. Rogić je u Hermesu imao i 7,2 asistencija u prosjeku te je trenutno drugi asistent hrvatske lige, a s prosječnom valorizacijom od 21,7 je najbolji igrač domaćeg natjecanja.

> ODIGRAJ CIBONA - FMP

„Kao dijete sam bježao sa zadnjeg sata da bi stigao na euroligaške utakmice. Svaku srijedu ili četvrtak bi pobjegao da stignem na utakmicu. Jako mi je drago što sam došao u klub s takvom tradicijom i dat ću svaku utakmicu sve od sebe da pokažem da zaslužujem biti ovdje i da napravimo što bolje rezultate“, rekao je Rogić na predstavljanju u Ciboni.

Trener 'Vukova' Ivan Velić tako će sada imati na raspolaganju još dva igrača za nastavak natjecanja, a objasnio je koju ulogu je namijenio Prkačinu.

> Gledali smo budućnost hrvatske košarke i dobro se proveli

„Njegov prioritet ove sezone biti će individualni rad, da se postave neke stvari koje mu fale jer je on još klinac i puno mu stvari nedostaje. U HT Premijer ligi će sigurno imati veću minutažu a u ABA Ligi ćemo također, s obzirom da je ostalo još malo do kraja, neke utakmice iskoristiti da mu pružimo šansu da osjeti taj nivo više jer on sa svojom fizikom to može pratiti. Naravno, nedostaje tu nekih drugih stvari jer momak sa 16 godina ne može biti završen igrač, treba puno raditi i nadam se da će biti zdrav, radna etika je u njemu tako da ne sumnjam da će postati veliki igrač.“

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Roko PrkačinRoko Rogić

Ostale Vijesti