Cibona protiv Krke do druge pobjede u ABA-i (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 18.11.19. | 21:57

Je li ovo naznaka ulaska u bolji dio sezone?

Cibona je došla do druge pobjede ove sezone u regionalnoj ligi te, nakon trijumfa nad Zadrom, svladala i Krku iz Novo Mesta rezultatom 70:67.

Zagrepčani su vodili i 18 poena razlike u drugoj četvrtini i izgledalo je kako lagana pobjeda u najavi. No sastav Ivana Velića gubi treću četvrtinu sa 20:6, a uoči zadnje dionice Krka ima vodstvo od dva poena razlike, nakon povratka kojeg je u najvećoj mjeri režirao razigravač Glenn Cosey.

Cibosi se nisu dali i došli su do 67:64 na 40 sekundi prije kraja, kada Cosey šutira još jednu tricu, no ova ne ulazi. Na drugoj strane, domaćini dolaze do četiri poena vodstva kada Shane Gibson zabija dva slobodna bacanja i postavlja 69:65.

Odmah potom Ivan Ramljak s dva poena vraća na isto toliko razlike, nakon čega gosti rade prekršaj na Toniju Katiću koji zabija samo jedno slobodno bacanje. Na sedam sekundi do kraja rezultat je 70:67.

Krka ima zadnji napad, loptu je uzeo Luka Lapornik koj je dodriblao do crte za tri poena, no onda je Marin Rozić napravio ono što Marin Rozić radi. Pri dizanju gostujućeg igrača na šut za tricu, odličnim obrambenim potezom mu izbija loptu, koja završava u outu, dragocjeno vrijeme curi, te je na semaforu ostalo samo nešto više od sekunde do kraja utakmice. Nju je probao iskoristiti Paolo Marinelli novim šutem za tri, no neuspješno.

Marin Bundović je predvodio Cibonu sa 19 poena, šest skokova i valorizacijom 25. Kod gostiju najbolji je bio spomenuti Amerikanac Cosey koji je izbrojao do 31 poena, od čega je sedam trica.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/thZAQWUTgQw" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

(foto: ABA)

 


Tagovi

ABA ligaCibonaKrkaMarin Rozić

Ostale Vijesti