Slavko Midzor/Pixsel
Slavko Midzor/Pixsel

Cibona protiv Igokee traži rješenja na lopti

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 01.04.22. | 08:00

Treneru Okornu je poprilično sužena rotacija nakon ozljede Radovčića

Gašperu Okornu i njegovim mladićima je trebala utakmica i uvjerljiva pobjeda nad Zabokom kako bi malo isprali gorčinu teških poraza od Zadra i Budućnosti. Ali malo će to značiti slovenskom stručnjaku kada mu se u uvertiri tog ogleda ozlijedio Krešo Radovčić koji ove sezone više neće na parket. Šibenčaninu je pukla metakarpalna kost zbog koje mora na operaciju i zbog koje će suigrače pratiti s klupe.

Večeras pak u Draženov dom stiže Igokea protiv koje bi trener Vukova mogao isprobati neke nove varijante na bekovskim pozicijama, što je osobito važno iz perspektive HT Premijer lige u kojoj se nišani trofej. Rotacija je sada dodatno skraćena, a od 18 sati ćemo vidjeti što je Okorn smislio za finiš sezone.

„Očekuje nas jako teška utakmica samo dva dana nakon one za Zabokom. Mi smo u problemu jer nam se jedan od obrambeno i energetski boljih igrača, Radovčić, povrijedio. No moramo skupiti glave i odigrati najbolje što možemo te parirati Igokei koja ove sezone ima odlične rezultate. Nadamo se da ćemo energijom i agresivnošću uspjeti doći u poziciju da se borimo za pobjedu“, istaknuo je Okorn u najavi susreta.

Igokea će biti favorit u Zagrebu, momčad iz Laktaša je na petoj poziciji, pretposljednjoj koja vodi u abaligaško doigravanje i poprilično je komotna na tom mjestu, odnosno teško da joj do kraja može pobjeći playoff. Jer teško da ju s omjerom 13-10 može uhvatiti sedmi Studentski centar koji je omjeru 10-13, a iza njega su Mornar i Cibona s omjerom 9-13. Igokei prijeti tek šestoplasirani FMP koji je ove sezona zabilježio 13 pobjeda i devet poraza.

Svoja razmišljanja je uoči utakmice podijelio i Mateo Drežnjak, jedan od igrača koji su se očigledno dignuli u formi u posljednjih mjesec i pol dana.

„Igokea je odlična momčad koja je s razlogom u top 6 ABA lige. Odlično su vođeni i posloženi kao momčad, mi moramo na to odgovoriti agresivnošću i kontrolirati njihov napadački skok. Uz veliku trku u napadu i dobru tranziciju pokušati ćemo doći do pobjede“, istaknuo je hrvatski košarkaški reprezentativac.

Preostaje, dakle, za vidjeti kako će se Cibona snaći protiv, barem na papiru, jačeg protivnika i može li parirati pred svojim navijačima. Dobra stvar je što se u pobjedi nad Zabokom u sastav vratio najbolji igrač Amar Gegić bez kojeg je Cibona i pretrpjela dva uvjerljiva poraza. Premda, za nešto više osim poraza od Igokee, Vukovi će trebati onog Gegića koji ima 20 poena u rukama, a ne ovog koji je Zaboku za 26 minuta na parketu stavio pet poena. No i on bi mogao sada biti u nešto drugačijoj ulozi, više na lopti i razigravati...



Tagovi

ABA ligaCibonaIgokeaKrešimir RadovčićGašper OkornMateo DrežnjakAmar Gegić

Ostale Vijesti