Cibona nakon dva produžetka pobijedila Metalac

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 30.11.14. | 20:11

Dva su produžetka bila potrebna Ciboni da dođe do treće pobjede u ABA ligi.

U Draženov dom danas je došao Metalac koji je imao četiri uzastopne pobjede, a malo je nedostajalo da uzmu i petu te tako Cibonu usmjere prema borbi za opstanak u ligi.

Nakon izjednačenog početka utakmice, pred kraj prve i početkom druge četvrtine Cibona je došla do malo veće prednosti (25:17), no Metalac se brzo vratio te je utakmica do kraja bila prilično izjednačena, s izmjenama obje momčadi u vodstvu. U samoj završnici, pri rezultatu 71:68 za Cibonu, Malešević je postigao koš za 'minus 1' da bi Blassingame u sljedećem napadu promašio tricu. Jagodić Kuridža je faulirao Majstorovića, on postigao samo jedno slobodno bacanje, a nakon toga je Rozić promašio šut za pobjedu te se otišlo u produžetak.

U njemu se opet igralo 'koš za koš', a posljednje poene ubacio je Rozić više od minute prije kraja. On je tricom izjednačio rezultat na 79:79, a nakon toga su obje momčadi imale svoje šanse, ali ih nisu iskoristile.

Iskoristila je Cibona na kraju svoje akcije u drugom produžetku. Postigli su domaći košarkaši čak 14 koševa u tih 5 minuta, ali i primili 12. No, na kraju Otašević nije uspio postići koš u posljednjem napadu Metalca te je Cibona ipak došla do nove pobjede.

Cibona – Metalac 93:91

Cibona: Markota 21k, 6s, Kus, Krušlin 11k, Blassingame 12k, 10a, Rozić 9k, 10s, 7a, Jagodić Kuridža 12k, 5s, lalić 6k, 5s, Mavra, Siriščević 10k, 3s, Žižić 4k, Gabrić, Ilievski 8k

(Foto: Pixsell/arhiva)


Tagovi

CibonaMetalacABA liga

Ostale Vijesti