Cibona lovi prvu pobjedu u Europi pred domaćim navijačima nakon pet i pol godina

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 11.11.15. | 13:33

Košarkaši Cibone večeras s početkom u 19 sati u trećem kolu FIBA-inom Eurokupa dočekuju mađarski Sopron.

'Vukovi' nakon dva kola imaju polovičan učinak - pobjedu i poraz. Slavili su na gostovanju kod Benfice u Lisabonu, a potom izgubili kod kuće od Antwerpa, a večeras se nadaju novim bodovima i to prvim domaćim u Europi nakon pet i pol godina.

Očekivanja su da pobijedimo. Mislim da imamo imperativ pobjede obzirom da smo zadnju izgubili kod kuće i da krenemo pobjeđivati da bi što dalje dogurali“, rekao je Ivan Siriščević.

Pobjedu priželjkuje i trener Cibosa Slaven Rimac.

S obzirom da smo pobijedili objektivno najjaču momčad u gostima – Benficu, mislim da smo si stavili neki cilj i za nas je da damo sve od sebe i idemo po pobjedu. Oni isto bez pretjeranog opterećenja dolaze jer imaju 0-2, a ovo im je šansa da uhvate priključak“, kazao je Rimac.

Sopron ima dva poraza iz isto toliko nastupa u ovom natjecanju ove sezone, a Cibona će dati sve od sebe da gosti ne dođu do prve pobjede.

Imaju dobre igrače na vanjskim pozicijama, 4, 5 igrača šire i igraju otvoreno, i svih 5 igrača mogu pogoditi za 3 poena. Moramo biti puno agresivniji i igrati dobru obranu, a tu će nam pomoći veća rotacija koju sada imamo. Mislim da se vidi kvalitetnija naša igra i dizanje forme, a normalno da još na nekim stvarima moramo raditi”, naglasio je Rimac, dodajući kako je plan ići na otvorene šuteve kako bi došli do većeg broja poena, kao i da njegovi momci moraju biti na dobroj obrambenoj visini.

Nije isto kad dođeš negdje bez opterećenja, moramo biti oprezni. U mađarskoj ligi igraju na drugačiji način u odnosu na naše natjecanje – moramo tu biti puno agresivniji i nametnuti svoj ritam utakmice“.

Utakmica trećeg kola FIBA Europe Cupa između Cibone i Soprona u Draženovom domu počinje u 19 sati.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

CibonaSopronFIBA Europski kup

Ostale Vijesti