Cibona lovi drugu pobjedu u Eurokupu: Nakon promjene trenera Belgijci dolaze oprezniji

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 04.11.15. | 11:30

Košarkaše Cibone večeras očekuje prva domaća utakmica ove sezone.

'Vukovima' u drugom kolu skupine B FIBA-inog Eurokupa u goste stiže belgijski Antwerp Giants. Cibosi su na startu natjecanja podsjetimo, slavili na gostovanju kod Benfice 79:83, dok su večerašnji gosti pobijedili mađarski Sopron sa 81:73.

Ali nije to bilo dovoljno. Nakon četvrtog poraza u prvih šest kola belgijskog prvenstva došlo je do smjene na klupi. Antwerp Giantsi su otpustili trenera Paula Vervaecka te kormilo predali Roelu Moorsu, klupskoj legendi i nekadašnjem belgijskom reprezentativcu.

Zbog toga su u redovima Cibone na posebnom oprezu.

Jedna nova momčad, praktički su promijenili cijelu ekipu od prošle godine. To se osjetilo jer su igrali dosta nepovezano, bez nekih konkretnih i jasnih principa. Promijenili su i trenera, tako da će sigurno igrači doći i demotiviraniji i oprezniji“, upozorio je trener 'Vukova' Slaven Rimac, naglasivši kako ne očekuju laganu utakmicu.

Morat ćemo pronalaziti rješenja da bekove guramo na više pozicije jer smo tanki. Ima dosta problema u njihovoj ligi, tako da ne znamo što sve može biti. Određenu kvalitetu igraju za ovaj nivo kupa, imaju u rotaciji pet Amerikanaca i još jedan Belgijanac. Prema tome, individualno imaju kvalitetu, ali vidi se da je momčad nova. Neki igrači dolaze iz slabijih liga, pa se svi još adaptiraju. Obrambeno, puno je problema u branjenju pick n rolla, switchevima, tako da ćemo ih tu napadati“, objasnio je trener.

Slično razmišlja i James Florence, koji tvrdi da će ovo biti teška utakmica.

Proučavali smo ih. Zadovoljan sam ekipom i našim načinom igranja. U posljednje vrijeme smo dobro igrali i moramo se toga nastaviti držati“, rekao je Florence, s nadom kako Cibona može daleko dogurati u ovom natjecanju.

Mislim da imamo talenta te da ova ekipa može proći u top 6. Moj osobni cilj zasad je da se penjemo što više možemo“.

Drugo kolo FIBA-inog Eurokupa između Cibone i Antwerp Giantsa počinje u 19 sati u Draženovom domu.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

CibonaFIBA Europski kupAntwerp Giants

Ostale Vijesti