Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Cibona je otišla u stečaj, kreće se u proces preoblikovanja

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 21.09.23. | 15:07

Neizvjesnost je permanentno stanje pod Tornjem.

Cibona je od danas, zakonski, i službeno u stečaju, budući da novci nisu magično sletjeli u klub, a Vukovi nisu niti 120. dan mogli poslovati preko svog računa koji je u blokadi.

U izjavama medijima, ljudi iz kluba su računali s tim pa će se uskoro krenuti u preoblikovanje uz Udruge građana u Sportsko dioničko društvo (rok je 45 dana), te će se zatražiti na Trgovačkom sudu da se proces stečaja oduži do tog trenutka kada će sve biti spremno.

Inače, za šest dana kreće HT Premijer liga u kojoj će Cibona krenuti s Krešimirom Radovčićem, Ivanom Majcunićem, Aleksandrom Aranitovićem, Ivanom Perasovićem i Domagojem Vukovićem, uz juniore koji su bili i lani u klubu.

U ABA ligi je upitno hoće li moći zaigrati novi igrači, Alexander Stein, Tomislav Buljan i Domagoj Buljan, budući da za njih treba dobiti izlazno pismo, a nije sasvim jasno niti u kojem će statusu za regionalno natjecanje biti Jakov Mustapić i Matej Bošnjak.

Stvar je dakle zamršena, dugovi se moraju isplatiti igračima koji su igrali prošle sezone, a koji više nisu u klubu, kao i bivšem treneru Josipu Sesaru, a tu su i starija dugovanja koja valja podmiriti.

Vukovi su sada u nezgodnoj situaciji, Jakša Vulić ima to što ima, krpat će se s juniorima dok se situacija s novim igračima ne raščisti, a onda bi se i trebalo riješiti pitanje preoblikovanja. Neizvjesnost je, dakle, permanentno stanje pod Tornjem.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Cibona

Ostale Vijesti