Cibona i Cedevita u petoj utakmici odlučuju o prvaku Hrvatske

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 01.06.17. | 10:23

Nakon tri sezone imamo neizvjesno finale…

Večeras je na rasporedu, peta odlučujuća utakmica za titulu prvaka Hrvatske između Cibone i Cedevite.

Nakon tri sezone koje su protekle u znaku Cedevitine dominacije, ponovno imamo priliku gledati neizvjesno finale hrvatskog košarkaškog prvenstva. Sve se svelo na jednu utakmicu. Obje ekipe su i gubile i pobjeđivale na domaćem parketu. Ipak, Cibona će danas biti u određenoj prednosti - iz kluba su potvrdili kako je obustavljena prodaja ulaznica, s ciljem da određeni dio ulaznica navijačima bude dostupan i prije samog početka utakmice. Očekuje se puna dvorana.

Vidim da je u gradu zavladala prava košarkaška atmosfera. Karata gotovo da i nema. Interes za utakmicu je veliki, već dugi niz godina nije tako bilo. Mi se spremamo polako. Sanirali smo sitne ozljede. Spremni smo i sutra ćemo izaći na teren maksimalno motivirani. Publika koje će biti u velikom broju sigurno će nam u tome pomoći. Glupo je nešto prognozirati, ovo je finale. Činjenica je da smo u ovakvim situacijama ove sezone bili dobri. Vjerujem u svoje momke i na kraju neka pobijedi bolji“, najavio je večerašnji susret trener Cibone Damir Mulaomerović.

U sličnom ključu utakmicu je najavio i ponajbolji igrač Cibone u doigravanju Željko Šakić.

Da nam je netko rekao na početku sezone da ćemo imati 2-2 i odlučujuću utakmicu na domaćem terenu objeručke bismo to prihvatili. Zahvalio bih ovim ljudima koji nas bodre i koji će doći sutra u dvoranu. Dat ćemo sve od sebe da prekinemo ovaj post od 5 godina i vratimo trofej u klub”, rekao je Šakić.

S druge strane, samopuzdanja ne manjka niti u Cedevitinom taboru koja večeras lovi četvrtu uzastopnu titulu.

Ja sam uvjeren da možemo do četvrte uzastopne titule. Samo trebamo, kao što sam rekao, biti koncentrirani i dati sve od sebe. Ja mislim da smo mi dosta kvalitetnija ekipa od Cibone. Uz dužno poštovanje prema svim njihovim igračima, ali realno smo kvalitetniji. Samo je pitanje toga hoćemo li igrati kao ekipa i hoćemo li dati sve od sebe", rekao je Cedevitin centar Mirza Begić.

 Utakmica je na rasporedu u 20 sati u Draženovom domu.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Željko ŠakićMirza BegićA-1 Liga za prvaka

Ostale Vijesti