Češka se držala 30 minuta, a onda pukla - Srbija u polufinalu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 16.09.15. | 20:32

Srbija je izborila plasman među četiri najbolje reprezentacije u Europi.

Nadali smo se da će Hrvatska igrati današnju utakmicu protiv Srbije, ali 'naše mjesto' je zasluženo uzela Češka koja je danas odigrala dobrih 30 minuta, ali su na kraju ipak pokleknuli pred širinom srpske reprezentacije.

Agresivno je krenula Češka, gledali smo od početka nekoliko mismatcha, pogotovo na playmakerskim pozicijama jer su oba izbornika čuvala svoje glavne adute, Teodosića i Satoranskog, od izravnih obrambenih duela. Na početku je Češka dobro igrala protiv Teodosića, a u napadu su dolazili do dosta laganih poena, prije svega nakon ulazaka pod koš. Srbija je od početka loše branila obruč, Česi su lako probijali bekove, a u prvoj četvrtini su imali i nekoliko dobrih reakcija u obrani pa su došli do prednosti od 18:13. U toj situaciji je zbog dva prekršaja teren morao napustiti Satoransky, Srbija dolazi do mini serije 6:0 te Česi gube prednost koju više nisu uspjeli vratiti do kraja utakmice.

No, igrala je Češka dobro još dvije četvrtine. U napadu su i dalje uspješno napadali obruč, ali su se probudili i srpski napadači. Teodosić je počeo razigravati, a Erceg pogađati za održavanje minimalne prednosti. Slično je bilo i u trećoj četvrtini – Srbija je radila mini-serije, Češka se nekako držala, a zahvaljujući nekoliko izgubljenih lopti svojih protivnika, Češka je i u posljednju dionicu otišla s prihvatljivim zaostatkom od 4 koša.

I onda su jednostavno pukli. Đorđević je dosta rotirao, a Srbija ima puno više kvalitetnih igrača od Češke i to je presudilo. Satoransky i Vesely su vukli, ali je u drugom poluvremenu zaustavljen Schlib dok od drugih igrača nisu dobili previše. Na drugoj strani je Erceg nastavio sa svojim showom, Teodosić je razigravao sve oko sebe, Raduljica koristio svoje prilike, a Bjelica 'stavio' dvije važne trice u zadnjim sekundama napada. Srbija je početkom četvrtine otišla na 10 koševa prednosti, a Češka se nakon toga nije uspjela vratiti. Na kraju je završilo 89:75 za Srbiju.

Srbija je opravdala status favorita te je sada na omjeru 7-0 na Eurobasketu. U polufinalu čekaju boljeg iz dvoboja Litve i Italije.

Čak dva igrača Srbije bila su na double-double učinku: Teodosić je utakmicu završio s 12 koševa i 14 asistencija, a Bjelica s 14 koševa i 10 skokova. Najefikasniji je bio Erceg s 20 koševa, a dvoznamenkasti su bili i Raduljica sa 16 koševa i 5 skokova te Marković s 11 koševa i 4 asistencije.

Kod Češke očekivano najbolji dvojac Vesely (23 koša, 10 skokova) – Satoransky (20 koševa, 4 skoka, 4 asistencije). Dvoznamenkast je još bio Schlib (11 koševa, 3 skoka), a svi ostali igrači su zajedno dali 21 koš.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Eurobasket 2015Eurobasketsrpska košarkaška reprezentacijačeška košarkaška reprezentacija

Ostale Vijesti