Češka izbacila Grčku, Giannis poludio na suđenje

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 09.09.19. | 12:24

Veliko iznenađenje.

Nevjerojatan rasplet u drugom krugu Svjetskog prvenstva u košarci. Jedna od reprezentacija koja je bila među prvim favoritima za medalju - Grčka - ispala je nakon što su pobijedili Češku s nedovoljnih sedam razlike. Završilo je 84:77, a Grcima je trebala pobjeda od 12 poena prednosti. 

Nevjerojatno zvuči činjenica da je Češka na rubu plasmana u četvrtfinale, treba im pomoć SAD-a koji mora pobijediti Brazil i Acu Petrovića. I to sve bez pomoći Jana Veselog, najboljeg centra Eurolige koji je ozlijeđen, dok su danas bili lišeni i pomoći Blakea Schilba, naturaliziranog amerikanca, koji se ozlijedio u prošloj utakmici. Tako je izbornik Ronen Ginzburg imao na raspolaganju 11 igrača, od čega ih čak osam igra u češkoj ligi!

Najefikasniji u redovima Češke bio je Jaromir Bohačik sa 25 poena, dok je briljirao Satoransky (13p, 8s, 9a). Grčku je predvodio maestralni Calathes s 37 poena uz šut 11/17, a izostala je prava pomoć Giannisa. MVP NBA lige ostao je na 12 poena i devet skokova, ali je sredinom zadnje četvrtine izbačen iz igre zbog petog prekršaja. Bila je to dosta dvojbena odluka, suđen mu je faul u napadu, a nakon utakmice je i dalje bio bijesan te je dugo raspravljao sa sucima. 

U 14:30 je na rasporedu utakmcia SAD-a i Brazila koja će dati odgovor na pitanje tko će se priključiti Amerikancima u četvrtfinalu. 

Od ostalih utakmica jutarnjeg termina, spomenimo kako je Litva uvjerljivo slavila protiv Dominikanske Republike (74:55), Jordan je tijesno nadjačao Senegal (79:77), dok je prvu pobjedu upisala Crna Gora. Njihove žrtve bili su Japanci, a naši južni susjedi pobijedili su 80:65.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Tomas SatoranskyGiannis AntetokounmpoSvjetsko prvenstvo u košarci

Ostale Vijesti