Cedevitin junak: Imam dobar osjećaj za igru, a mogu i razigravati i zabijati

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 10.11.16. | 09:19

Cedevita je napravila veliki preokret u petom kolu Eurokupa.

U dvoboju petog kola skupine A, košarkaši Cedevite su sinoć u Domu sportova bili bolji od Nižnji Novgoroda sa 92:77, zahvaljujući odličnoj posljednjoj četvrtini, u kojoj su goste iz Rusije ostavili na samo 11 poena. Hrvatski prvak je gubio i 17 razlike, ali je uspio to nadoknaditi. Sjajnu partiju odradio je Pierre Jackson, koji je zabilježio učinak od čak 38 poena, uz šut za dva 7/9, šut za tri 6/8), četiri skoka i pet asistencija.

Cedevita preokretom do druge pobjede u Eurokupu, Jackson zabio 38 poena!

 „Bila je to sjajna utakmica za mene i moje suigrače. Počeli smo slabije, no došli smo do pobjede. Ja sam večeras pokušavao dati sve od sebe. Imam dobar osjećaj za igru i ja sam igrač koji može razigravati i zabijati. Večeras smo trebali nekog tko će zabijati i to sam učinio“, rekao je Jackson nakon susreta.

Trener Cedevitaša Veljko Mršić je rezimirao kako je to bila utakmica s dva lica.

Onako kako su oni počeli prvu četvrtinu, tako smo mi igrali zadnju. U drugoj i trećoj četvrtini smo se vukli mi i oni. Ovo je već druga utakmica u kojoj nam se događa lošiji početak i to moramo analizirati i pronaći razloge toga, tako da nam se to u budućnosti više ne događa. Čestitam dečkima. Odigrali su odlično drugo poluvrijeme. U prve dvije-tri minute smo štekali, ali poslije je bilo odlično. Ova momčad ima potencijala. Ako možemo ovako dobivati utakmice u 10 minuta, vjerujem da kad bi to produžili na nekih 30 minuta da bi to stvarno bilo dobro“.

Gostujući trener Arturs Stalbergs je pronašao razloge poraza u lošem drugom poluvremenu.

Drugo poluvrijeme smo odigrali bez napada. Imali smo previše izgubljenih lopti i nismo mogli doći do dobrih šuteva. Promašili smo nekoliko otvorenih prilika i izgubili smo samopouzdanje. Zadnjih deset minuta samo su bili rezime onoga što se događalo u trećoj četvrtini“.

(Foto: KK Cedevita)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Veljko MršićPierre JacksonEurokup

Ostale Vijesti