Cedeviti na megdan stiže sjajna Unicaja

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 16.10.14. | 09:37

Nakon što su jučer novu euroligašku sezonu otvorili Laboral i Neptunas, večeras nas očekuju nova uzbuđenja, a s posebnom pažnjom pratit ćemo nastup jedinog hrvatskog predstavnika, Cedevite, koja nakon jednogodišnje pauze, u Draženovom domu dočekuje španjolsku Unicaju.

Momčadi Jasmina Repeše u prvom kolu skupine B u goste stiže vrlo jak protivnik iz Malage. Španjolci su domaću ligu otvorili s dvije pobjede, a igrali su impresivno i u pripremnim utakmicama.

„Po igri, to je u ovom trenutku među dvije-tri najbolje momčadi u Europi. Dobar dio priprema su prošli zajedno. Na pripremnom turniru u Istanbulu su izgledali fantastično, dobili su Olympiakos i Efes Pilsen, a izgubili u egalu od CSKA, s tim da su i u prvenstvu Španjolske otvorili uvjerljivo. Mogu odgovoriti svim zahtjevima moderne košarke. U obrani igraju fantastično, daju puno laganih poena u trku i nakon skoka u napadu. To im daje puno samopouzdanja i igraju dosta lagano“, rekao je u najavi večerašnjeg okršaja 'Pod tornjem' strateg Cedevite, koji je svojevremeno vodio Unicaju u sezoni 2012./2013., no iz tadašnje momčadi u Malagi je samo još Fran Vasquez.

Cedevita će u lov na iznenađenje već na startu Eurolige krenuti bez nedovoljno oporavljenog Roka Ukića, te Ivana Ramljaka, kojeg je uhvatila viroza.

Utakmica u Draženovom domu počinje u 19 sati.

Parovi 1. kola Eurolige:

SKUPINA A:

19:00 Anadolu Efes - Unics
petak Nizhny Novgorod - Dinamo Sassari
petak Madrid - Žalgiris Kaunas

SKUPINA B:

19:00 Cedevita – Unicaja
20:05 Macabi Tel Aviv – Limoges
petak ALBA - CSKA

SKUPINA C:

petak Panathinaikos - PGE
petak Fenerbahče - EA7 Milan
petak Barcelona - Bayern

SKUPINA D:

Laboral - Neptunas 88:69
20:45 Crvena Zvezda – Galatasaray
21:00 Valencia – Olympiakos

(Foto: Pixsell)


Tagovi

UnicajaEuroligaCedevita

Ostale Vijesti