Cedevitašima prva pobjeda u Eurokupu uz sjajnu partiju Jacksona

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 26.10.16. | 21:42

Košarkaši Cedevite ostvarili su prvu pobjedu u Eurokupu.

Nakon dva uvodna poraza, Cedevita je u trećem kolu skupine A došla do prve pobjede slavivši u gostima kod MTZ-a sa 89:85.

Trener zagrebačke momčadi Veljko Mršić u Skoplje nije poveo otpisanu trojku - Duju Dukana i Davida Stocktona kojima je predloženo privremeno igranje za drugu momčad u A-1 ligi te Scottyja Hopsona, s kojim se kreće u raskid ugovora. Trojac je izbačen iz prve momčadi jer nisu ispunili očekivanja i spremaju im se ispisnice, a Cedevita je kod MZT-a igrala i bez Karla Žganeca zbog problema s leđima. Sve skupa je Mršić na raspolaganju imao desetoricu igrača, a to je bilo dovoljno za nimalo laganu pobjedu.

Nakon prve četvrtine je rezultat bio poravnat 26:26. Do poluvremena su Makedonci pobjegli prvo 12 razlike (42:30), a onda su Zagrepčani smanjili na šest razlike, 46:40. U nastavak susreta su mnogo bolje krenuli Cedevitaši, serijom 6:0 i izjednačili, ali MTZ je zadržao prednost. Cedevita je pet minuta prije kraja uspjela doći do novog izjednačenja, pa i povesti.

U zadnje tri minute je imala plus sedam, 78:85 i jedva je iščupala to do kraja, ponajviše zahvaljujući najraspoloženijem strijelcu, Amerikancu Pierreu Jacksonu, koji je odigrao drugu utakmicu u zagrebačkom dresu, a ubacio 29 poena te ubilježio sedam asistencija i šest skokova. Samo u prvom poluvremenu je ubacio 17 poena pomogavši Cedeviti da se vrati iz zaostatka od 12 koševa. Pratio ga je Filip Krušlin s 14 poena, uz šut za tricu 4/6, dok je Marko Arapović dodao jedan manje i sedam skokova. Kod domaćina je najviše koševa zabio Daniel Clark - 23 koša, a dodao je i osam skokova.

Nakon poraza od Krke u nedjelju u ABA ligi doslovce u posljednjim trenucima susreta te mini remonta svlačionice, ova je pobjeda itekako dobrodošla za Mršićevu momčad i prijeko potrebno samopouzdanje.

Idući ispit u Eurokupu Cedevita ima devetog studenog pred domaćim navijačima protiv ruskog Nižnji Novgoroda.

Eurokup, treće kolo:

MZT Skopje - Cedevita 85:89

(Foto: KK Cedevita)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Pierre JacksonMZTEurokup

Ostale Vijesti