Cedevitašima deseto uzastopno slavlje u ABA ligi: Bila je to jedna praznična utakmica

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 27.12.15. | 10:27

Košarkaši Cedevite u 17. su kolu ABA lige jučer u Trnskom pobijedili Krku sa 70:60 i tako u ovom regionalnom natjecanju ubilježili deseto uzastopno slavlje.

Nije bilo lako, a susret je prelomljen u trećoj četvrtini, u kojoj su Cedevitaši uspjeli doći do prve dvoznamenkaste prednosti.

Cedevita slomila Krku za 10. pobjedu zaredom u ABA ligi

Vidjeli smo jednu prazničnu utakmicu. Vidjelo se da nismo pravi i nismo bili na nivou na kojem smo odigrali dvije prethodne utakmice. Imali smo nekoliko šansi prelomiti utakmicu i propustili ih, ali u drugom poluvremenu dečki su odigrali jako dobru obranu i zato smo dobili, bez obzira što smo u napadu bili dosta statični i nismo imali dovoljnu brzinu“, rekao je nakon susreta trener Cedevite Veljko Mršić.

Krka je jedna od samo tri momčadi koje su u ABA ligi svladale Cedevitu ove sezone.

Mi smo sada sasvim drugačija ekipa nego što smo bili na početku sezone. Dečki su sada tri mjeseca zajedno i zna se tko što radi“, dodao je Mršić, koji je zadovoljan s nizom od deset uzastopnih pobjeda u ABA ligi.

Drago mi je da ekipa reagira. Još uvijek nismo imali padova. Držimo jednu konstantu i to je velika stvar. Neminovno je da će doći do nekog pada. No, ne smijemo pasti u obrani. Obrana mora stalno držati ovakav nivo, a to je teško. Naročito zbog bolesti. Babić je bio prije dva dana bolestan, sada je Pilepić, a prije toga je bio i White. Nedostaje nam svježine, a Musa i Mazalin su još mladi da bi na vanjskim pozicijama mogli nešto davati u kontinuitetu“.

Luka Žorić je ubacio 15 poena i ubilježio sedam skokova i složio se da nije bilo lako.

Teško je igrati u ovo vrijeme. Stvarno je naporno nakon Božića. Mislim da smo danas pokazali da imamo više energije i kad smo takvi mislim da nemamo problema pobijediti. Za ovu dvoranu vežu me lijepe uspomene, no prošlo je već pet godina od moje zadnje utakmice tu, a ta utakmica je bila baš protiv Cedevite“.

Trener gostiju Ivan Velić je rezimirao kako je presudio velik broj izgubljenih lopti njegove momčadi.

Mi smo u zadnje vrijeme igrali u ritmu srijeda-subota. U prošloj utakmici imali smo dva produžetka i vidjelo se da danas nismo imali svježinu. Nedostajali su nam Lapornik i Rojc, a ova utakmica poslužila nam je i da u sustav uvedemo Rebeca i Tomića. Imali smo previše izgubljenih lopti i protiv ovakvog protivnika to je kažnjeno. Žal je za Lapornikom i Rojcom jer bi onda imali još veću svježinu, ali nije sramota ovako izgubiti“.

Cedevita je tako upisala 14. pobjedu u 17 utakmica u ABA lige, u kojoj je ponovno na vrhu s bodom prednosti u odnosu na Budućnost, koja je na drugom mjestu sa 30 bodova. Crvena zvezda je na trećoj poziciji sa 28 bodova.

(Foto: KK Cedevita)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

CedevitaABA ligaKrkaVeljko MršićLuka ŽorićIvan Velić

Ostale Vijesti