Cedevitaši se oporavili od dva poraza u nizu: Posložili smo neke stvari

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 01.12.16. | 09:14

Cedevita je sinoć ostvarila petu pobjedu u Eurokupu.

U osmom kolu ovog natjecanja, Cedevitaši su u Domu sportova bili bolji od MZT Skopje Aerodrom sa 96:61, a susret su prelomili u trećoj četvrtini, koji su dobili sa 27:9 na krilima Ryana Boatrighta i Ra'Shada Jamesa. Boatright je u toj četvrtini zabio 10 poena, James devet, a njih dvojica ujedno su i utakmicu završili kao prvi strijelci Zagrepčana.

Peta pobjeda Cedevite u Eurokupu, Cibona izgubila u Ligi prvaka

Nakon poraza od Karpoša, uspjeli smo se regenerirati u ova dva dana, koliko smo proveli u Zagrebu i posložiti neke stvari. Drugo poluvrijeme izgledalo je bolje nego prvo. Ryan Boatright promijenio je neke stvari u odnosu na početak utakmice i počeo je brže davati loptu dalje. Igrali smo dobro u napadu i obrani, a sada ćemo prije zadnje utakmice znati s kim možemo igrati u drugoj fazi. I Katić je dobro radio, davao je loptu dobro od sebe. Nadam se da će Boatright protiv Olimpije izgledati još bolje. Bitno je da ima dobar pristup, a to je imao i pokazao je da se želi prilagođavati zahtjevima“, rekao je nakon utakmice trener Cedevite Veljko Mršić.

Bek Cedevite Ra'Shad James je ostvario učinak od 15 poena i pet skokova.

Pokazali smo timsku igru. U drugom poluvremenu igrali smo s visokim intenzitetom u obrani i uspjeli smo obraniti domaći teren“.

Ante Nazor sa svojim MZT-om, kojeg je preuzeo prije desetak dana nakon odlaska s klupe Zadra, tako nije imao uspješnu europsku premijeru.

Čestitao bih Cedeviti. Deklasirali su nas. Mi nismo bili dovoljno borbeni ni koncentrirani. Protivnik nad je nadskakao 46-29 i to pokazuje da nismo bili u fokusu i to trebamo promijeniti u pristupu sljedećoj utakmici. Iskoristio sam ovu utakmicu da izrotiram sve igrače i da svima dam šansu da se nametnu. Činjenica je da sam tu tek kratko i treba vremena da se igrači naviknu na moj sistem rada i da se ja naviknem na njih“.

Nije bio zadovoljan niti centar MZT-a Jure Lalić.

Odigrali smo lošu utakmicu. U prvom poluvremenu smo još nešto igrali i bili smo u egalu, no drugo poluvrijeme je izgledalo loše. Izgledali smo kao skupina rekreativaca. Jedina dobra stvar je što imamo utakmicu za tri dana i to nam je šansa da pokažemo da možemo bolje“.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

MZTJure LalićAnte NazorRa'Shad JamesEurokupVeljko Mršić

Ostale Vijesti