Cedevitaši dočekuju Unicaju: Bit će zanimljivo jer su i oni u krizi!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 10.03.16. | 12:52

Košarkaši Cedevite u desetom kolu skupine E Top 16 faze Eurolige dočekuju Unicaju.

Zagrebačka momčad nakon prvih devet kola u Top 16 fazi ima dvije pobjede, a omjer 2-7 ima i Unicaja, s tim da je momčad trenera Joana Plaze u trećem kolu Cedevitu na domaćem parketu svladala 90:67.

Očekuje nas zanimljiva utakmica. Unicaja je isto u krizi i kroz domaće prvenstvo i Euroligu ima pet poraza zaredom. Međutim, zadnju utakmicu protiv Barcelone su odigrali dosta bolje i vodili su 30 minuta“, najavio je večerašnji okršaj trener Cedevite Veljko Mršić, dodajući kako se Unicaja u odnosu na njihov prošli susret donekle promijenila.

U odnosu na našu prvu međusobnu utakmicu sada nema Jamara Smitha, koji se ozlijedio, a Richard Hendrix je otišao u Maccabi. Puno veću ulogu protiv Barcelone je dobio Jack Cooley, koji je igrao i protiv nas, no sada igra dosta više. U zadnje vrijeme Henrix im je bio ozlijeđen, a sada kad je otišao u Maccabi s njegovim odlaskom dobili su na čvrstini. Više su se skupili za utakmicu protiv Barcelone i igrali su kao momčad. Od prve sekunde utakmice igrali su zonu 2-3, tako da se moramo na to pripremiti, mada ne vjerujem da će protiv nas ići na takav način“.

Cedevita je prije pobjede nad MZT-om imala tri uzastopna poraza, ali polako se diže.

Uoči Darussafake sam rekao da ćemo sigurno igrati bolje nego protiv Partizana i jesmo. Protiv MZT-a je bio još jedan korak prema naprijed i sada u ovoj utakmici moramo pokazati da i na nivou Eurolige možemo odigrati jednu dobru utakmicu“.

Mršić je istaknuo kako za Euroligu igračima ne bi trebala biti potrebna dodatna motivacija.

Ako ih treba motivirati za Euroligu, onda smo u problemu. Sama Euroliga, Top 16 i činjenica da klub prvi put u povijesti igra u Top 16 moraju biti dobra motivacija. Pokazali smo dosad i dobrih i loših lica u Top 16. To je jedno odrastanje, kako igrača tako i momčadi. Očekujem da odigramo jednu dobru i čvrstu utakmicu pa ćemo vidjeti hoće li to biti dovoljno za pobjedu. Ako i ne bude, ja ću biti zadovoljan ako ćemo pokazati korak prema naprijed u odnosu na utakmicu protiv Darussafake“.

Kao i Mršić, centar Cedevite Luke Žorić također je bivši igrač Unicaje.

Igramo euroligašu utakmicu koja nam dolazi nakon pobjede protiv MZT-a i mislim da se dižemo u formi. Agresivniji smo i igramo bolje nego što smo igrali prije desetak dana. Nadam se da će nam ta utakmica prije svega koristiti za polufinale ABA lige protiv Zvezde. Sigurno da se nećemo štedjeti, ali ta utakmica nam treba koristiti da budemo pravi protiv Zvezde, što nam je najvažniji dio sezone“.

Utakmica Cedevite i Unicaje u Draženovom domu počinje u 19 sati.

Euroliga, deseto kolo, raspored:

Skupina E:

Cedevita - Unicaja 19:00
Lokomotiv Kuban - Fenerbahče 18:00

Skupina F:

Brose Baskets - Olympiakos 20:00
Laboral Kutxa - Himki 20:45

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

CedevitaUnicajaEuroligaVeljko MršićLuka Žorićkošarka

Ostale Vijesti