Cedevita u neizvjesnom dvoboju bolja od Zadra i prošla u polufinale

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 21.09.18. | 20:41

Dobar uvod u sezonu.

Vrlo zanimljiv dvoboj gledali smo u četvrtfinalu Superkupa ABA lige. Hrvatski dvoboj pripao je Cedeviti, koja je s 85-77 bila bolja od Zadra

Prvak Hrvatske i branitelj naslova pobjednika ABA Superkupa, bio je dominantna momčad cijelo prvo poluvrijeme i veći dio treće četvrtine. Pri rezultatu 60-49 za Cedevitu, Zadar radi veliku seriju 18-3 i na predah uoči zadnje četvrtine odlazi s 67-63 vodstvom. Ono što je posebno vrijedna spoznaja za trenera Zadrana, Slovenca Aleša Pipana, činjenica je da su preokret kreirale rezervne opcije. Petorka Bašić, Marić, Tomas, Planinić i Špralja sjajno je djelovala na parketu, a nakon što je Luka Tomas zabio dvije trice u 32 sekunde, Zadar je došao do spomenutih četiri poena prednosti uoči zadnje četvrtine. 

Odlično se Zadar nosio s favoriziranom Cedevitom sve to sredine posljednje četvrtine. Zagrebačka momčad stisnula je u obrani, zaigrali su agresivniji presing i natjerali Zadrane na nekoliko izgubljenih lopti, što je bilo dovoljno za furiozan završetak i sigurnu pobjedu s 8 poena prednosti.

Pobjedničku momčad predvodili su James Bell s 23 poena te centri Andrija Stipanović i Augusto Lima s 14 poena. Kod Zadra, Amerikanac Malcolm Grant  postigao je 21 poen, veteran Šime Špralja dodao je 12, a Luka Božić 10 poena. Mladići Jure Planinić s 9 poena, odnosno Luka Tomas s 8 poena, ugodno su iznenadili u redovima Zadra. 

Cedevita će u polufinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja Crvene Zvezde i Olimpije, dok se u drugom polufinalu sastaju Budućnost i Partizan.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="hr"><p lang="en" dir="ltr">.<a href="https://twitter.com/KKCedevita?ref_src=twsrc%5Etfw">@KKCedevita</a> qualified for the 2018 <a href="https://twitter.com/hashtag/ABASuperCup?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#ABASuperCup</a> Semis after beating <a href="https://twitter.com/kkzadar?ref_src=twsrc%5Etfw">@kkzadar</a> in Laktaši! <a href="https://t.co/f9SFm2GtVR">pic.twitter.com/f9SFm2GtVR</a></p>&mdash; ABA Liga (@ABA_League) <a href="https://twitter.com/ABA_League/status/1043195923457863680?ref_src=twsrc%5Etfw">21. rujna 2018.</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
 

(foto: Pixsell)


Tagovi

ABA SuperkupABA liga

Ostale Vijesti