Cedevita u Draženovom domu svladala Metalac

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 19.10.14. | 21:25

Košarkaši Cedevite u četvrtom su kolu regionalne ABA lige u Draženovom domu svladali Metalac iz Valjeva sa 79:66 (17:18, 25:19, 17:18, 20:12).

Nakon dva uvodna poraza, momčad Jasmina Repeše ostvarila je drugu uzastopnu pobjedu pred domaćim navijačima. Odlično je otvorila i večerašnju utakmicu, povela 10:0, ali se ključna ipak pokazala posljednja četvrtina u kojoj Cedevita bježi na najveću prednost, plus 14, 76:62.

Najučinkovitiji je bio centar Miro Bilan sa 17 poena i 11 skokova. Ante Delaš je ubacio 11 koševa, Fran Pilepić 10, a Nemanja Gordić je uz 9 poena imao i 7 asistencija. Kod gostiju iz Valjeva daleko najbolji igrač bio je Nikola Jevtović sa 21 košem i 6 skokova.

Cedevita je s omjerom 2-2 napredovala na peto mjesto  ABA lige.

„Bila je to utakmica kakvu smo i očekivali. Bez obzira što je protivnik izgubio prve tri utakmice, mislim da stoje odlično na parketu. Igraju dobro, kontrolirano i agresivno i ja bih im čestitao na dobroj igri. S naše strane, mi smo dali dosta energije. Međutim, moramo bolje igrati. Istina da nam nedostaje igrača koji su tu bitni, no to sve skupa mora izgledati puno bolje. U nekim stvarima koje nazivamo obaveznim dijelom smo bili dobri. Imali smo 19 skokova u napadu, no s druge strane imali smo problema s gubljenjem koncentracije, kad je došlo do zamora imali imali smo problem s promašivanjem slobodnih bacanja, zicera, bilo je propusta u obrani, dozvoljavali smo im da jedan na jedan dođu do koša... Utakmica, međutim, nije bila rezultatski toliko neizvjesna i bila je iskontrolirana maksimalno. Ako je netko mislio da ćemo dobiti s 30 razlike, to je druga stvar. Mislim da odnos kvalitete nije takav“, izjavio je poslije pobjede trener Cedevite Jasmin Repeša.

U posljednjoj utakmici četvrtog kola ABA lige Cibona sutra, također u Draženovom domu, s početkom u 20:30, dočekuje Zadar.  

(Foto: Action Images)


Tagovi

CedevitaMetalacABA liga

Ostale Vijesti