Cedevita tricama do važnog slavlja u Podgorici, Cibona bolja od MTZ-a

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 14.12.14. | 19:40

Nakon što je još jučer Zadar slavio protiv Partizana, uspješno kolo hrvatskih predstavnika u regionalnoj ABA ligi potvrdili su i Cedevita i Cibona.

Cedevita je u derbiju kola, sa 80:70 bila bolja od drugoplasirane Budućnosti u Podgorici i približila se drugom mjestu sa samo dva boda zaostatka. Do važnog su slavlja, kojim je prekinut neugodan niz od tri poraza zaredom, Cedevitaše predvodili Nemanja Gordić sa 16, Miro Bilan sa 14 i Tomislav Zubčić sa 13 koševa. Cedevita je dobro otvorila utakmicu i prvu četvrtinu okončala sa 24:18, u drugoj se Budućnost uspjela vratiti i serijom 11:3 pokazala da gosti neće lako do pobjede.

Imali su domaćini prednost na poluvremenu 41:38, ali Cedevita se vraća u trećoj dionici i sa 17:8, preokreće rezultat. U zadnjih deset minuta imali su 55:49, domaćini su uspjeli stići na minus jedan, no Gordić ubacuje tricu i Cedevita serijom 6:0 dvije i pol minute prije kraja, bježi na 72:64 i bilo je to dovoljno da nanese Budućnosti prvi domaći ovosezonski poraz u ABA ligi. Zanimljivo, Repešina je momčad imala sjajan šut za za tricu 12/15, točnije 80 posto.

Uspješna je bila i Cibona, koja je do treće pobjede zaredom stigla na domaćem parketu protiv MTZ-a iz Skopja. To je šesto slavlje 'Vukova' ove sezone, do kojeg su domaćine predvodili Jure Lalić sa 20 te Ivan Siriščević i Marko Jagodić Kuridža sa po devet koševa.

Cibosi su od prve minute pokazali da su kvalitetnija momčad i da trebaju doći do pobjede, a nakon solidno odrađene prve dvije četvrtine, gostima su dozvolili da se'razmašu' i sa 18:12 u trećoj dionici, donesu malo uzbuđenja u Draženov dom. No, Cibona je mirnom igrom do kraja i s dvostruko više koševa u posljednjoj dionici, otklonila svaku sumnju u pobjedu.

Crvena zvezda je i dalje vodeća na ljestvici s 11 bodova i sutra će protiv Igokee zaključiti 12. kolo. Budućnost je nakon poraza od Cedevite ostala na deset pobjeda, trećeplasirana Cedevita je na osam, koliko ima i četvrtoplasirana Union Olimpija.

Cibona ima po šest pobjeda i poraza i šesta je na ljestvici, a Zadar je deveti s pet pobjeda i sedam poraza.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

CedevitaCibonaABA ligaBudućnostMZT

Ostale Vijesti