Sime Zelic/Pixsell
Sime Zelic/Pixsell

Cedevita junior trijumfom u Kaštelima osigurala finalni turnir Kupa Krešimira Ćosića

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 02.02.22. | 19:53

Zagrepčani nisu dopustili iznenađenje u gostima kod Ribole

Nakon Cibone dobili smo i drugog sudionika završnog turnira Kupa Krešimira Ćosića, momčad Cedevite junior pobijedila je u četvrtfinalu Ribolu Kaštela s 89:77 i osigurala plasman na turnir koji će se igrati 18. i 19. veljače u Rijeci.

Kaštelani su u svojoj dvorani sanjali iznenađenje, dobro igraju u Prvoj ligi, ali Cedevita je opravdala ulogu favorita.

Utakmica je bila prilično izjednačena do 15. minute, domaći su pogodili čak devet trica u prvom poluvremenu i držali goste budnima. Cedevita je na odmor otišla s vodstvom 51:42, najviše zahvaljujući odličnom Slovencu Roku Radoviću koji je u prvom poluvremenu postigao 19 koševa. U nastavku su mu se priključili Goran Filipović i Filip Bundović pa je prednost gostiju rasla do 20 koševa razlike (71:51). U završnici utakmice domaći su se tricama Rašetine i Vidovića približili na desetak koševa minusa, ali Cedevita junior je rutinski sačuvala prednost i pobjedu.

Radović je utakmicu završio s 17 koševa i sedam skokova, Filipović je ubacio 17 koševa za pobjednike. Domaće je predvodio Vidović s 16 koševa, Ivan Svalina je ubacio 14.

Još dva sudionika završnog turnira Kupa doznat ćemo nakon što se odigraju utakmice Zadar - Zabok i Split - Gorica. Final four na rasporedu je 18. i 19. veljače u Rijeci.


Tagovi

KK Cedevita JuniorMladost Ribola Kaštela

Ostale Vijesti