Cedevita i Cibona na Superkupu ABA lige

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 20.09.17. | 08:33

U crnogorskom Baru počinje ABA Superkup na kojem nastupaju dva hrvatska kluba.

Košarkaši Cedevite i Cibone danas sudjeluju na Superkupu regionalne ABA lige, na kojem će, uz prvaka Crvenu zvezdu, nastupiti i osam najboljih momčadi prošle sezone u ABA ligi.

Protivnik Cedeviti je FMP, a Ciboni Budućnost. Ostali parovi četvrtfinala su Igokea- Mega Bemax i Mornar-Partizan.

> CEDEVITA - FMP 1(1,20), X(18,0), 2(4,50)

Prvi će u akciju krenuti Cedevitaši, čija četvrtfinalna utakmica protiv FMP-a počinje u 14:30. Momčad neće voditi Jure Zdovc budući da ide na oproštaj Dušana Ivkovića u Atenu pa će uskočiti pomoćni trener Slaven Rimac.

Svaka utakmica je natjecanje. Možemo mi pričati što hoćemo, kad dođu utakmice moramo i hoćemo pobijediti. Takav će biti i ovaj turnir. Idemo iz utakmice u utakmicu odigrati što bolje. Roster nam se skoro popunio. Imamo nekih manjih problema, Ramljak je imao ozljedu ramena, Roko se isto još sastavlja, Krušlin izgleda OK, a i ostali su u ritmu. Ima nas dosta, tako da očekujem kvalitetan turnir“, istaknuo je Cedevitin trener Jure Zdovc, dodajući kako ne igraju protiv bezazlenog protivnika, ali cilj se zna.

> IGOKEA - MEGA BEMAX 1(2,20), X(14,0), 2(1,70)

FMP je jedna mlada i poletna momčad sa nekoliko iskusnih igrača. To je u biti ekipa po mjeri za prvu utakmicu. Nikoga se ne bojimo i svakoga poštujemo. Zna se tko je i što je Cedevita i tu uopće nema plana B, tu utakmicu treba dobiti“.

Ako Cedevita danas bude uspješna, polufinalnu utakmicu igrat će u petak, a ako izgubi, čeka je još jedan dvoboj i to sutra, za kada su zakazani susreti od petog do osmog mjesta. Finale Superkupa igra se u subotu.

> BUDUĆNOST - CIBONA 1(1,25), X(16,0), 2(4,00)

'Vukovi' prvi ispit u Baru imaju protiv Budućnost Volija. Taj okršaj počinje u 19 sati.

Dobro će nam doći ove utakmice na Superkupu kako bismo upoznali bolje ekipe, odnosno vidjeli gdje smo i što moramo popraviti do prve utakmice s Megom. Naša slabost je što neće Žorić biti sa nama, ali očekujemo da će nam se od drugog tjedna priključiti. Imat će sedam dana za upoznavanje i uigravanje s momčadi“, kazao je trener Cibosa Slobodan Subotić uoči Super Kupa.

> MORNAR BAR - PARTIZAN 1(2,20), X(14,0), 2(1,70)

ABA Superkup, raspored:

14:30 Cedevita - FMP
16:45 Igokea - Mega Bemax
19:00 Budućnost - Cibona
21:15 Mornar Bar - Partizan

(Foto: Pixsell)


Tagovi

ABA Superkup

Ostale Vijesti