Cedevita bez Repeše i Ukića do pobjede u Sremskoj Mitrovici

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 01.12.14. | 20:30

Košarkaši Cedevite u posljednjem su susretu desetog kola regionalne ABA lige u Sremskoj Mitrovici svladali domaću Megu Leks s 81:55.

Cedevita je bez suspendiranog trenera Jasmina Repeše i Roka Lenija Ukića, uz vodstvo pomoćnog trenera Veljka Mršića vodila cijelu utakmicu i pobjeda niti u jednom trenutku nije bila upitna.

„Igrali smo bez Ukića i malo smo se bojali jer dosad utakmice koje smo igrali bez njega to nije dobro izgledalo. Međutim, kako ide sezona rastemo kao momčad i homogenija smo grupa. Ima još tu stvari koje trebamo ispraviti. Događaju se u serijama po tri-četiri minute gdje samo šutiramo i nemamo dobar balans između unutarnje i vanjske igre i na tome trebamo raditi. No, čestitke igračima. Dobili smo na teškom gostovanju. Igrali smo dobru obranu i primiti 55 poena protiv jedne mlade momčadi koja je u vrhu po broju postignutih poena je super“, rekao je nakon utakmice Veljko Mršić.

Fran Pilepić i Tomislav Zubčić zabili su po jednu tricu u 12-3 seriji kojom su Zagrepčani vodstvo 8:6 povećali na 20:9. Prvu je četvrtinu Cedevita završila s devet poena prednosti (25:14), a kad je Marko Kešelj u 17. minuti s dva slobodna bacanja Megu približio na samo poen zaostatka (27:28), Miro Bilan, Marko Arapović i Ivan Ramljak napravili su seriju 7-0 i ponovno odvojili Cedevitu.

U drugom je poluvremenu Cedevita imala plus četiri, 37:31. Svojom trećom tricom na utakmici (iz pet pokušaja) Zubčić je u 22. minuti na asistenciju Ramljaka Cedeviti donio vodstvo 43:33, a ta je prednost do kraja treće četvrtine narasla na 60:44.

Miro Bilan je bio najučinkovitiji u redovima zagrebačke momčadu. Uz šut iz igre 8/13, upisao je 17 poena i 10 skokova. Zubčić je za tricu ukupno šutirao 4/7 i ubilježio 15 poena uz osam skokova. Mario Delaš je upisao 10 koševa i šest skokova, a Nemanja Gordić je vrlo dobro igrao na poziciji razigravača i skupio 10 poena, šest asistencija i tri skoka.

„Od prve minute smo bili u utakmici. Ispoštovali smo dogovor iz svlačionice. Držali smo naš ritam svih 40 minuta i zasluženo pobijedili. Naravno, ključ je bila dobra obrana. Primili smo svega 55 poena i mislim da je ovo za nas bila dobra utakmica“, rekao je Gordić.

Na strani domaćina Dušan Čantekin je uz šut iz igre 4/5 ubilježio 13 koševa i sedam skokova, a s 10 poena uz tri trice dvocifren je bio i Nemanja Krstić.

Na ljestvici vodi Crvena zvezda sa 10 pobjeda, druga je Budućnost (9-1), a treća Cedevita (7-3). Cibona je deseta (4-6), Zadar je 12. (3-7).

(Foto: KK Cedevita.hr)


Tagovi

Mega LekskošarkaABA ligaCedevita

Ostale Vijesti