foto: USA Today Sports
foto: USA Today Sports

Bullsi dobili pojačanje u trenerskom stožeru: Znači li to da idu po Giannisa?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 02.11.20. | 19:27

Momčad iz Chicaga još je jedna u nizu u kojoj su bile nužne temeljite promjene.

Billy Donovan proglašen je novim trenerom Chicago Bullsa krajem rujna.

Označilo je to novu nadu za navijače legendarne franšize, nakon što je ne previše omiljeni trener Jim Boylen dobio otkaz. Srećom po ljubitelje ''Bikova'', to se dogodilo unatoč tome što je Arturas Karnišovas, novi operativac zaposlen sredinom travnja, izjavio da je ''pozicija trenera Boylena za sad sigurna''.

Donovan je jedan od cijenjenijih trenera u ligi unatoč tome što nije u Oklahomu prethodno uspio donijeti naslov, no ovih dana Bullsi su mu doveli pomoć. Shams Charania s The Athletica i Adrian Wojnarowski s ESPN-a dojavili su kako je dvostruki NCAA prvak s Florida Gatorsima kao pojačanje dobio dva imena.

Prvo je Maurice Cheeks, sad već iskusno trenersko ime, koji je kao glavni trener već vodio Portland, Philadelphiju i Detroit, a njega je zapravo Donovan doveo sa sobom jer mu je do zadnjeg dana bio asistent u Thunderu.

Cheeks ima i zavidnu igračku NBA karijeru. Četverostruki je All-Star, a sa Sixersima je 1983. postao i NBA prvak, u legendarnoj momčadi s Juliusom Ervingom, Mosesom Maloneom, Bobbyjem Jonesom, te ''Bostonskim daviteljem'' Andreweom Toneyem.

Drugi je John Longstaff, mladi stručnjak koji je zadnje dvije godine službovao kod Mike Budenholzera u Milwaukee Bucksima. Veoma rano, već s 28 godina, počeo je s radom u struci NBA momčadi, te je tako šansu dobio već kao 28-godišnjak, također u Thunderu (2010-2014), nakon čega je radio i u New York Knicksima (2014-2017), da bi zadnje dvije sezone proveo u Milwaukeeju.

Mnogima je već sinulo kako bi ovo mogla biti spona Bullsa prema daleko najtraženijem igraču i onome što se već zna da če biti uvjerljivo prva priča ljeta 2021., Giannisu Antetokounmpu.



Tagovi

Chicago BullsBilly DonovanNBA

Ostale Vijesti