hoto: Stefanos Kyriazis/IPA Sport / ip/IPA
hoto: Stefanos Kyriazis/IPA Sport / ip/IPA

Borba za Pariz: Poznati polufinalisti na sva četiri turnira, Grci dali Hrvatskoj kasniji termin

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 05.07.24. | 09:50

Finala su na rasporedu u nedjelju 7. srpnja, a u našoj skupini u Pireju u 20 sati

Završen je prvi dio natjecanja na sva četiri košarkaška kvalifikacijska turnira za plasman na Olimpijske igre u Parizu, nakon kojeg smo doznali polufinaliste koji nastavljaju borbu za Pariz.

Prouči cjelokupnu ponudu za košarku na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Među 16 momčadi koje se još bore za posljednja četiri mjesta su i hrvatski košarkaši koje u subotu u Pireju (20.00, RTL2) očekuje polufinale s Dominikanskom Republikom.

No, krenimo redom. U skupini 1 u Valenciji će u polufinalu igrati Španjolska i Finska, te Bahami i Libanon.

Španjolska je projurila kroz skupinu ostvarivši dvije pobjede protiv Libanona (104-59) i Angole (89-81). U drugoj skupini dvije pobjede su ostvarili Bahami protiv Finske (96-85) i Poljske koju vodi hrvatski stručnjak Igor Miličić (90-81).

U susretu koji je odlučivao o drugom mjestu i plasmanu u polufinale Finska je porazila Poljsku sa 89-88. Poljaci su početkom posljednje četvrtine imali 14 razlike (74-60), no Finska je uspjela nadonaditi zaostatak i povesti sa 89-88 18 sekundi prije kraja. Poljaci su imali napada za pobjedu, ali je A.J.Slaughter promašio šut tri sekunde prije kraja.

U Rigi su polufinale izborili Brazil kojeg vodi Aco Petrović i Filipini, te Latvija i Kamerun.

Kamerun je u zadnjem kolu priredio iznenađenje porazivši Acin Brazil sa 77-74, ali su Brazilci zbog bolje koš razlike bili prvi, dok je Crna Gora ispala.

Dramu smo pratili i u završnici trećeg turnira u Pireju gdje je Hrvatska zbog jedne promašene lopte ipak osvojila prvo mjesto, te će u polufinalu igrati protiv Dominikanske Republike, dok će u drugom paru finale tražiti Grčka i Slovenija.

Nakon uvodnog poraza od Hrvatske (92-108), te novozelandskog trijumfa protiv Sesarove ekipe (90-86), Slovenija je za osvajanje prvog mjesta u skupini i nešto lakšeg suparnika u polufinalu trebala pobijediti Novi Zeland sa 29 koševa razlike.

Na koncu je Slovenija, srećom po naše, slavila sa +26, a u zadnjim sekundama je imala dvije trice za +29, ali su Gregor Hrovat i Luka Dončić bili neprecizni, pa je Hrvatska ipak osvojila prvo mjesto.

Ne možemo ne primijetiti da su si domaćini Grci izabrali igrati polufinale protiv Slovenaca od 16.30 sati, kako bi im ostalo više odmora za finale od pobjednika drugog polufinala.

Na četvrtom turniru u San Juanu Portoriko je osvojio prvo mjesto u skupini A, u polufinale ide i Italija, dok je Bahrein posljednji. U skupini B Litva je prva, Meksiko drugi, dok se Obala Bjelokosti oprašta.

Poznati su i parovi polufinala, snage će odmjeriti Litva i Italija, te Portoriko i Meksiko. Kao i na preostala tri kvalifikacijska turnira, samo pobjednik ide u Pariz.

Spomenimo kako su plasman u Pariz već su osigurali Francuska, SAD, Srbija, Njemačka, Kanada, Japan, Australija i Južni Sudan.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

RASPORED

TURNIR 1 - Valencia

Polufinale - 6. srpnja:

Bahami – Libanon, 17.30

Španjolska – Finska, 20.30

TURNIR 2 - Riga

Polufinale - 6. srpnja:

Brazil – Filipini, 14.30

Latvija – Kamerun, 18.00

TURNIR 3 - Pirej

Polufinale - 6. srpnja:

Grčka – Slovenija, 16.30

HRVATSKA - Dominikanska Republika, 20.00

TURNIR 4 - San Juan

Polufinale - 6. srpnja:

Italija – Litva, 22.00

Portoriko – Meksiko, 01.00

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


(Hina) 


Tagovi

hrvatska košarkaHrvatska košarkaška reprezentacijaKvalifikacije za Olimpijske igre

Ostale Vijesti