Bivša zvijezda Zadra vraća se u ABA ligu

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 29.07.19. | 15:25

Svi popunjavaju rostere osim hrvatskih klubova.

U tijeku su velika preslagivanja u svim europskim, pa tako i ABA-ligaškim momčadima. Dobro, ne baš u svima. Neki poput Cibone i Zadra praktički miruju i trenutno naša dva najbolja kluba pod ugovorom jedva da imaju dovoljno igrača da kombinirano slože jednu momčad, i to dobrim dijelom složenu od tinejdžera. 

Ovaj prijelazni rok još je jedan pokazatelj gdje se nalazi naša klupska košarka, a dok uprave Cibone i Zadra čekaju, ostatak ABA lige se pojačava, ako ne već i kompletira rostere. Tako je Krka iz Novog Mesta dovela drugo pojačanje za ovu sezonu. Nakon što su potpisali Ivana Ramljaka, hrvatskog reprezentativca, sada je stigao i Glenn Cosey, još jedno dobro poznato ime hrvatskoj publici. 

Ovaj 27-godišnji Amerikanac u sezoni 2015/16 igrao je za Zadar te je bio nositelj igre kluba s Višnjika. U regionalnoj ligi zabijao je 12.5 poena, uz 3.2 skoka i 2 asistencije u prosjeku. Nakon boravka na Jadranu, nanizao je još šest klubova, izmešu ostalih Nymburk i Rigu, prije nego je potpisao za Slovence. 

Krka je ovime nastavila kompletiranje momčadi za novu sezonu, a spomenimo i da su već produžili ugovore s Markom Jošilom, Lukom Lapornikom i hrvatskim playmakerom Paolom Marinellijem. Pored njih, na rosteru još imaju sedam igrača iz prošle sezone. 

(foto: Pixsell)


Tagovi

ABA ligaGlenn Cosey

Ostale Vijesti