Bivši kapetan mlade reprezentacije poručio zlatnim kadetima: Sada vas čekaju prevare i laži, zavjere i obmane

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 19.08.18. | 16:06

"Volio bi više nego išta da ne bude tako. Da sve ovo što pišem bude neistina. Međutim, teško"

Mladi hrvatski košarkaši su sinoćnjim zlatom na Europskom prvenstvu do 16 godina oduševili cijelu Hrvatsku. Čestitara je bilo puno, ali bilo je i onih koji su upozorili Roka Prkačina, Ivana Perasovića, Borisa Tišmu i ostale na ono što ih čeka u karijeri. Jedan od njih je i Karlo Vragović, košarkaš koji je prošlu sezonu igrao u turskom drugoligašu Bursasporu, a svojedobno je dugo igrao u mladim reprezentativnim selekcijama. Njegovu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti, s malim gramatičkim ispravkama:

> MVP Prkačin o košu za europsko zlato: Rekao sam treneru da mi pripremi akciju

„Čestitke našim mladim košarkašima.

Od srca im hvala što su učinili za hrvatsku košarku. Ponosan sam na njih do neba.

> Hrvatska je ovog ljeta najbolja europska košarkaška država

No sada vas čeka nešto najteže. Možda vam nitko ovo neće reći, no tek sada vas čekaju prevare i laži. Zavjere i obmane. Sada će vas svi tapšati po ramenu, a nigdje u Hrvatskoj nećete dobiti priliku. Sada će Cedevita (prvak države), igrati sa 8 stranaca. A vi, mladići moji, ćete se boriti za minute u Boscu, Dubravi i nekim drugim klubovima. Dapače, i ja sam odrastao u tim klubovima. Bio 1. strijelac lige, najbolji igrač 1. hrvatske lige .... a ondaaa ... muk i tišina ... sve što ste radili i napravili, jednostavno se zaboravlja. Sve se stavlja na stranu. Biti ćete samo jedan od mnogo njih. Želim da uživate u ovim danima ponosa i slave, jer ste zaslužili. Ali jednog dana onaj koji će od vas ovo pročitati, možda će se pronaći u ovim rečenicama. Volio bi više nego išta da ne bude tako. Da sve ovo što pišem bude neistina. Međutim, teško. Sve ovo što ste vi proživjeli, proživio sam i ja. Nisam bio prvak Europe, ali sam uvijek bio na vrhu.

... kapetan reprezentacije 10 godina ...Utakmice i utakmice odigrane za Lijepu našu, i što dobiješ zauzvrat ... Zalupanje vrata pred nosom u svom rodnom gradu (opaska, Cibona) ... vrijeđanje i omalovažavanje (nečiji očevi će znati !!!) Tjeraju te van iz tvoje države, da bi se dokazao i pokazao koliko vrijediš.

> Kakav potez, kakva muda! Pogledajte nevjerojatno zakucavanje Prkačina kad se utakmica lomila (VIDEO)

Uživajte u ovim trenucima, jer profesionalizam nije ni blizu onoga što si vi trenutno možete zamisliti. Uživajte u ovim trenucima kada je košarka pobjednik. Kada je košarka ljubav. Kada je košarka SVE...

Uživajte, jer iz mog iskustva, od sada nećete. Kao što i ja nisam", napisao je Vargović na svojem Facebooku.

(Foto: Fiba.com)


Tagovi

Hrvatska u16 košarkaška reprezentacijeKarlo Vragović

Ostale Vijesti