Bivši igrač Cedevite ima prosjek od 42 poena i 9,5 asistencija

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 11.12.18. | 11:52

Nestvarna statistika.

Posljednjih godina svjedočimo pravoj financijskoj eksploziji kineske lige, kako u nogometu, tako i u košarci. Bezbroj je nogometnih zvijezda iz Europe otišlo igrati u Kinu ponukani nestvarno visokim plaćama, a slično se događa i u košarci. 

Stephon Marbury, Luis Scola, Andray Blatche, Donatas Motiejunas, Al Jefferson, Brandon Bass, Jordan Crawford, Jared Sullinger, Maciej Lampe, Derrick Williams...samo su neki od dobro poznatih NBA igrača koji su okusili miris kineskog novca. 

Ipak, ove sezone tamo igra i bivša zvijezda Cedevite - američki play Pierre Jackson. Njega pamtimo da je 2016. kratko igrao u Cedeviti i bio apsolutno dominantna figura u ABA ligi i Eurokupu. Nažalost, kratko se zadržao u hrvatskom prvaku, a kasnije je igrao i za Dallas te Maccabi. 

Jackson je trenutno član Beijing Fly Dragonsa, a nakon 17 odigranih utakmica ima impozantnu statistiku. Prosječno zabija 42,5 poena, a tome dodaje i 9,5 asistencija, kao i 6,1 skok te 2,5 ukradene. Posebno je vrijedno istaknuti da ima sjajan šut iz igre od 50%, dok slobodna bacanja realizira s 92% uspješnosti. Trenutno je prvi strijelac lige ispred Dariusa Adamsa (39,5 poena), a i treći je asistent prvenstva. Uz ovakve partije, ne trebamo isključiti povratak u NBA. 

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Pierre Jackson

Ostale Vijesti