REUTERS/Murad Sezer
REUTERS/Murad Sezer

Bijeli dim iz Istanbula, Fener ima novog trenera

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 31.07.21. | 14:48

Đorđević će krenuti u novu košarkašku avanturu s turskim doprvakom....

Premda je posao još ranije ovoga tjedna bio skoro pa zgotovljen, od danas ujutro je sve službeno. Aleksandar Đorđević je novi trener turskog Fenerbahčea!

"Fenerbahče je postigao dogovor o trogodišnjoj suradnji sa Aleksandrom Đorđevićem, koji će obnašati dužnost voditelja stručnog stožera našeg košarkaškog tima", navedeno je u objavi Fenerbahčea objavljenoj na službenim klupskim stranicama.

Na klupu turskog doprvaka sjeda nakon odlaska Igora Kokoškova, koji svoju klupsku karijeru nastavlja u NBA ligi, kao pomoćni trener u redovima Dallas Mavericksa.

Srbijanski stručnjak ima višedesetljetno iskustvo kao trener. Vodio je Bayern, Panathinaikos, Benetton, Milano, a trenutno obnaša dužnost trenera u Virtusu. Vodio je i reprezentaciju, i to punih šest godina.

Ranije se u kontekstu klupe Fenera spominjao i naš Neven Spahija, no on će sve se čini ostati u Kini, gdje trenira Shaghai Sharkse.

Fenerbahče je prošlu sezonu završilo na drugom mjestu, odmah iza Anadolu Efesa koji je u potpunosti izdominirao u prvenstvu, a potom i u Europi, osvojivši naslov u Euroligi.



Tagovi

Aleksandar ĐorđevićFenerbahçe košarka

Ostale Vijesti