Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports
Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports

Babo zamalo izbjegao tešku ozljedu, vratio se LeBron, Haliburton oduševio protiv Netsa

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 26.11.22. | 08:37

28 od 30 momčadi u NBA ligi sinoć je odigralo svoje utakmice, a baš poput Bogdanovića, ni Zubac nije uspio slaviti.

Kvalitetnog sporta posljednjih dana ne nedostaje. Tijekom dana možete pratiti Svjetsko prvenstvo, sjajne oglede u tenisu (Davis Cup) te rukometu, da bi onda po noći svoj fokus prebacili na NBA ligu. Zbog specifičnog vremena odigravanja SP-a, možemo reći da je ovo prvi i posljednji put da nogomet nije apsolutno ‘sve’, ali to sigurno ne smeta ljubiteljima košarke, a naročito NBA lige.

Sinoć je od 30 momčadi koliko broji liga njih 28 odigralo utakmicu, a slobodan dan dobili su tek Toronto Raptorsi i Dallas Mavericksi.

Valja istaknuti kako Bojan Bogdanović i Ivica Zubac nisu imali pretjerano uspješne večeri. Sunsi našeg Darija Šarića (koji opet nije odigrao ni minute) na domaćem su parketu slavili protiv Pistonsa rezultatom 108:102. Bojan Bogdanović bio je najbolji strijelac u redovima gostiju, zaustavio se na 19 poena, a tome još valja dodati 4 skoka i 3 asistencije. Nije to bila najbolja, ali ni najgora predstava Bogdanovića otkako je stigao u Pistonse. Šut ga nije služio najbolje (9/21), ali je svejedno sve ključne lopte dobivao baš on.

Inače, 25 sekundi prije kraja susreta Bogdanović je pao na parket nakon što ga je Torrey Craig nagazio. Faul nije bio sviran, Babo je ostao ležati s bolnom grimasom, a Mikal Bridges na kraju je dobio poklon kojeg nije propustio te je zabio najvažnije poene na utakmici. Bio je to trenutak koji je prelomio susret, a činjenica da nije sviran faul na hrvatskom košarkašu je razbjesnila Dwaynea Caseyja koji je i po završetku utakmice imao što za reći sucima. Iako je na prvu djelovalo kako je Bogdanović mogao ozbiljnije stradati, sam Babo je poslije utakmice rekao sljedeće:

“Stao mi je na gležanj, koljeno je otišlo prema unutra, ali ipak nije tako strašno. Da budem iskren, na prvu sam mislio da je puno gore, ali vidjet ćemo kako će koljeno izgledati sutra kad se ohladi”, kratko je poručio Babo.

Spomenimo za kraj kako je prvo ime Sunsa bio Ayton s 28 poena i 12 skokova.

Ivica Zubac također nije imao svoju večer. Clippersi su kao domaćin dočekali Nuggetse, ali su gosti predvođeni Gordonom i Jokićem ipak napustili zapadnu oblau s još jednom pobjedom ‘u torbi’. Na kraju je na semaforu stajalo 104:114, a hrvatski centar je za nešto manje od pola sata na parketu skupio tek 6 poena i 9 skokova.

Gordon je predvodio Nuggetse s 29 poena, 7 skokova, 3 asistencije, 2 blokade i 2 ukradene lopte, dok je Jokić u pobjedu svoje momčadi ugradio 19 poena, 13 skokova, 6 asistencija, 2 ukradene lopte i 1 blokadu. Kod Clippersa, koji sinoć nisu na raspolaganju imali ni Leonarda ni Georgea, je jako dobar bio John Wall koji je ušao s klupe te za 24 minute skupio 23 poena (šut iz igre 8/10) te dvije asistencije.

Od ostalih utakmica valja istaknuti pobjedu Pacersa protiv Netsa. Tri najveće zvijezde momčadi iz Brooklyna – Kevin Durant, Kyrie Irving te Ben Simmons – kombinirano su skupili 76 poena, ali budući da je ostatak momčadi zajedno dodao 41, do pobjede ipak nisu uspjeli doći. Prvo ime kod domaćina bio je sjajni Halliburton koji je utakmicu završio s 21 poenom i 15 asistencija, s tim da svakako treba istaknuti i Mylesa Turnera (23 poena, 8 skokova) te Buddyja Hielda (26 poena, 3 skoka, 3 asistencije, 3 ukradene lopte).

Pacersi su u konačnici slavili rezultatom 128:117, s tim da su u posljednjoj četvrtini slavili s 40:23.

“Mislim da imamo jednu jako zdravu i kvalitetnu družinu na okupu. Možda jesmo mladi, ali smo se za utakmicu spremili poput veterana, ništa nismo prepustili slučaju. Nismo im dozvolili da se nametnu. Tyrese se vratio i on je večeras bio sjajan. Uvijek je iznimno miran u ključnim situacijama i to se naročito vidjelo danas”, zaključio je poslije utakmice Myles Turner, centar Indiane.

Za kraj spomenimo i kako se nakon ‘dulje pauze’ na parket vratio LeBron James. Lakersi su slavili na gosotvanju kod Spursa, a u sudaru dvaju momčadi koje su jako razočarale u prvom dijelu sezone najbolji je bio Anthony Davis s 25 poena i 15 skokova. Lakersi su slavili rezultatom 105:94, LeBron James može se pohvaliti s 21 poenom, 8 skokova, 5 asistencija i 3 ukradene lopte, dok je kod domaćina dobar dojam ostavio Jeremy Sochan (13 poena, 9 skokova, 5 asistencija i 4 ukradene lopte).

“Velika je vjerojatnost da ću igrati i sutra”, kratko je poručio LeBron kojem je ovo bila prva utakmica nakon dva tjedna.

“Dva tjedna sam sjedio sa strane. Sad sam dobro. Barem to mislim”, dodao je King James.

NBA, 26. studenoga

Orlando – Philadelphia 99:107

NY Knicks – Portland 129:132

Boston – Sacramento 122:104

Houston – Atlanta 128:122

Indiana – Brooklyn 128:117

Memphis – NO Pelicans 132:111

Miami – Washington 110:107

Milwaukee – Cleveland 117:102

OKC – Chicago 123:119

SA Spurs – LA Lakers 94:105

Phoenix – Detroit 108:102

GSW – Utah 129:118

LA Clippers – Denver 104:114


Tagovi

Bojan BogdanovićIvica ZubacLeBron Jamestyrese haliburton

Ostale Vijesti