Antetokounmpo: Eurobasket se igra većim intenzitetom od NBA lige

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 11.09.15. | 10:05

Iako nije najbolji igrač grčke reprezentacije, Giannis Antetokounmpo je privukao najviše zanimanja navijača i volontera koji su se željeli fotografirati s njime.

Našao je igrač Milwaukee Bucksa vremena za svaku fotografiju, ali nije bio previše razgovorljiv za novinare. Ipak, povukao je usporedbu između NBA lige i igara za reprezentaciju.

Dosta je drugačije, a ponajviše je razlika što u FIBA-inim natjecanjima ima manje prostora nego u NBA-u. Puno je teže ulaziti pod koš, a to je za moj stil igre dosta bitno“, rekao je popularni 'Greek freak' te dodao:

„Puno je veći intenzitet na utakmicama Eurobasketa. Svaka je utakmica teška, intenzitet je teži nego u regularnom dijelu NBA lige. Ovdje svi ulaze maksimalno motivirani, a igra se jako čvrsto.“

Grčka je u Zagrebu pokazala najviše te je zasluženo osvojila prvo mjesto. Mnogi ih vide jako daleko, možda i s medaljom, a Antetokounmpo, baš kao i ostali grčki igrači, ne želi pričati o medaljama. Vjerojatno zbog toga što su lani na Svjetskom prvenstvu zaustavljeni već u osmini finala od Srbije nakon što su također bili prvi u skupini. No, momčad je ove godine drukčija nego lani, smatra to i Antetokounmpo.

Vratili su nam se neki iskusni igrači i imamo dobru momčad. Ako budemo išli utakmicu po utakmicu mislim da možemo ići jako daleko.“

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Eurobasket 2015Eurobasketgrčka košarkaška reprezentacijaGiannis Antetokounmpo

Ostale Vijesti