Robert Anic/PIXSEL
Robert Anic/PIXSEL

Aco Petrović na "dva fronta": Preuzeo talijanskog prvoligaša i ostao izbornik Brazila

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 17.07.21. | 17:22

Bit će treći po redu hrvatski trener...

Nakon što je pobjedom protiv naših košarkaša u kvalifikacijama za OI ušutkao Spaladium Arenu, Aco Petrović si je našao još jedan posao. Njegov Brazil je pobijedio Hrvatsku, no zato je izgubio u finalu od Njemačke, čime je njegova ekipa ostala bez plasmana za Tokijo, što je njemu pak otvorilo mogućnost da si već na ljeto pronađe novi posao.

Bivši izbornik naše reprezentacije i aktualni izbornik Brazila, upravo je postao novi trener VL Pesaro Basketa, iliti bivše Scavolinije. Nju je donedavno vodio Jasmin Repeša, no očigledno nije zadovoljio kriterije završivši na razočaravajućem 13. mjestu u domicilnoj ligi.

U razgovoru s tamošnjim medijima na sinoćnjem predstavljanju je naglasio kako je Pesaro spreman boriti se za pozicije koje vode u Europska natjecanja, no preduvjet takvog uspjeha je stvaranje pozitivnog ozračja. Smatra kako može donijeti “dobre vibre” u svlačionicu i tako ostvariti bolji uspjeh od onog kakav je ostavio Repeša.

Petrović je tako slobodan posvetiti se klupskoj košarci nakon ispadanja njegovog Brazila u finalu kvalifikacijskog ciklusa koji se nedavno održao u Splitu. Bit će treći po redu hrvatski trener na klupi prvoligaša koji nastupau u Pesari, gradiću koji je smješten na sjevernoj obali Jadranskog mora.




Tagovi

Aco PetrovićBrazilVL Pesaro

Ostale Vijesti