ABA liga: Tijesan poraz Cedevite u samoj završnici, u dvorani nestalo i struje

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 23.10.16. | 21:51

Košarkaši Cedevite u šestom su kolu regionalne ABA lige izgubili od Krke s 83:82 u dvojci Doma sportova.

Cedevitaši su imali prednost gotovo cijelu utakmicu. Prvu četvrtinu su dobili sa 24:16, a na poluvrijeme otišli s prednošću od plus šest – 40:34.

Očekivalo se da će prvaki Hrvatske u nastavku bez problema slomiti otpor gostiju iz Slovenije ali to nismo vidjeli u dvorani dva Doma sportova. Krka je u trećoj četvrtini bila bolja momčad i na ulasku u posljednju dionicu je imala samo jedan poen zaostatka, 64:63.

U završnici se dogodila velika pogreška Cedevite, koja je skupo koštala igrače Veljka Mršića. U posljednjoj minuti Miro Bilan promašuje šut, a Ronald Lee Curry tricu na drugoj strani. Ubrzo Cedevitaši nisu iskoristili napad za potvrdu pobjede već gube loptu kod izvođenja outa i Čebular pogađa za slavlje gostiju 83:82. Mršić je pozvao time-out, ali Bilan nije uspio zabiti sa zvukom sirene.

Dodajmo i da je tri i pol minute prije kraja susreta, pri vodstvu Cedevite 75:73 nestalo struje u dvorani. Utakmica je morala nakratko biti prekinuta.

Za Cedevitu je danas debitirao Pierre Jackson i upisao devet poena, četiri asistencije i dvije ukradene lopte za 14 minuta. Zagrepčane su inače, predvodili Karlo Žganec s 15 poena, Bilan s 13 poena, četiri skoka i tri asistencije te Luka Babić s 10 poena, 6 skokova i 5 asistencija. Najbolji kod gostiju bili su Marko Luković (20 poena, 5 skokova i 4 asistencije), Žiga Dimec (17 poena i devet skokova), Matic Rebec (15 poena i 6 asistencija) te Čebular (16 poena, 4 skoka i 3 asistencije).

ABA liga, šesto kolo:

Cedevita – Krka 82:83

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Ostale Vijesti