ABA liga sve jača, najbolji igrač izraelske lige pojačao Partizan

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 24.07.19. | 10:37

Očekujemo jako zanimljivu regionalna sezonu.

Naredna sezona ABA lige mogla bi biti veoma uzbudljiva. Osim jakih Zvezde, Budućnosti, novoosnovane i bogate Cedevita Olimpije, Mornar iz Bara u koji je stihijski ušprican velik novac, Cibone koja daje naznake nastojanja da makar sramežljivo počne podsjećati na veliki klub kakav je nekada bila, i beogradski je Partizan veoma aktivan u procesu pojačavanja momčadi.

Najnovija akvizicija je Corey Walden, 188 cm visoki combo bek koji je aktualni MVP izraelske lige, titula koju je zaradio igrajući za Hapoel Holon. Upisao je statistiku od 18.4 poena, pet asistencija i 3.6 skokova po susretu u prošloj sezoni.

2015. godine je izišao na NBA draft, ali nije biran, te je neko vrijeme proveo u razvojnoj ligi, a 2016. otišao u Belgiju gdje je branio boje Oostendea. Ovo ljeto je probao doći do NBA angažmana, igrao je Ljetnu ligu za Toronto Raptorse, ali mu nije ponuđen ugovor.

Za Amerikanca su interes pokazali i Maccabi Tel Aviv, kao i Hapoel Jerusalem, no on se ranije obećao Andrei Trinchieriju, te će pristupiti crno-bijelima za plaću od 300 tisuća eura godišnje.

(foto: mozzartsport.com)

 


Tagovi

Andrea TrinchieriABA ligaCorey WaldenKK Partizan

Ostale Vijesti