Cedevitaši izgubili od Unicaje: Ovo nam je bio dobar test

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 11.03.16. | 08:59

Košarkaši Cedevite sinoć su u desetom kolu skupine E Top 16 faze Eurolige upisali domaći poraz od Unicaje 91:78.

Bila je to zaslužena pobjeda Unicaje. Nakon dobrog početka, u startu druge četvrtine mislim da smo imali pet-šest izgubljenih lopti. Unicaja je imala izuzetnu šutersku večere. I mi smo imali u drugom poluvremenu dobre situacije u napadu, lopta je lijepo išla i bilo je dosta otvorenih šuteva. Imali smo i visoki postotak šuta, no do zadnje dvije minute igre u drugom poluvremenu smo tricu šutirali 0/9. Nakon sedam izgubljenih lopti u prvom poluvremenu, u drugom smo upisali šest, no četiri od toga rezultirale su kontrom i faulom“, rekao je nakon sedmog poraza svoje momčadi u ovoj fazi natjecanja, a drugog ove sezone od Unicaje, trener Cedevite Veljko Mršić.

Šesti euroligaški poraz zaredom: Unicaja uvjerljivo dobila Cedevitu u derbiju začelja

Zagrepčani su već u mislima na polufinalnoj seriji playoffa regionalne ABA lige, u kojem ih očekuje Crvena zvezda. Prva utakmica je na rasporedu u utorak.

Bila je ovo teška utakmica i težak poraz“, istaknuo je Cedevitin krilni igrač James White, koji je ujedno bio i prvi strijelac sa 16 poena, četiri skoka i tri asistencije.

U prvom poluvremenu smo radili dobar posao. Igrali smo čvrsto i dobro u obrani. No, u drugom poluvremenu koštala nas je preslaba obrana i to što nismo dobro realizirali neke situacije u napadu. Unicaja je dobra momčad i ovo nam je dobar test da se pripremimo za našu sljedeću utakmicu. Moramo nastaviti naporno raditi“.

Trener Unicaje Joan Plaza bio je zadovoljan što se njegova momčad vratila na pobjedničke staze. Do sinoć je imala šest uzastopnih poraza u Euroligi.

Utakmicu smo završili sa šestoricom igrača s dvocifrenim brojem poena. Igrali smo timski i kad tako igramo ne ovisimo samo o jednom igraču. Ovo je za nas dobra pobjeda nakon što smo poraženi u Barceloni, gdje smo igrali veći dio utakmice. Nadam se da će nam ova pobjeda pomoći da se dignemo. Do kraja imamo težak raspored, no svaku utakmicu u Top 16 pokušat ćemo pobijediti“.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

CedevitaUnicajaEuroliga

Ostale Vijesti