REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Nijemci su ipak bili prejaki: Domaćinu bronca, Miličić i Poljska četvrti

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 18.09.22. | 19:27

Pobjednike je predvodio friški član LA Lakersa Denis Schröder s 26 poena i šest asista

Iako su se tvrdoglavo vratili u igru na sedam i pol minuta do kraja i doveli utakmicu u mrtvi egal kod rezultata 59:59, poljska reprezentacija Igora Miličića je na kraju ostala bez kisika u plućima i morala stisnuti ruku domaćinu Njemačkoj na pobjedi 82:69 u utakmici za treće mjesto Eurobasketa.

Nijemci su bolje djelovali tijekom većine susreta, igrali su u svom brzom ritmu i nisu dali Poljacima da ih uvuku u svoj. I tako je to izgledalo do kraja druge četvrtine, onda su se Poljaci krenuli dizati. Počeli su pogađati izvana, stisnuli obranu i Jakub Garbacz je tricom poravnao na 59:59 nakon dvije i pol minute igre u zadnjoj dionici. No onda je do kraja uslijedila23:10 serija Nijemaca za brončanu medalju u berlinskoj Mercedes-Benz Areni.

Pobjednike je predvodio friški član LA Lakersa Denis Schröder s 26 poena i šest asista, Johaness Voigtman je doao 14 uz devet skokova.

Kod Poljaka su ovog puta zakazla dvojica najboljih – A.J. Slaughter je zabio deset poena (šut 4/12), ali uz deset asista, dok je Mateusz Ponitka stavio devet (šut 3/7). Najviše je pak ubaci Michal Sokolowski i to 18 poena.

No Poljska i Miličić imaju razloga biti ponosni, ipak su isproducirali svoj najbolji košarkaški rezultat od 1971.



Tagovi

EurobasketEuroBasket 2022Europsko prvenstvo u košarci

Ostale Vijesti