Zoran Talić osvojio srebro na Paraolimpijskim igrama!

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 11.09.16. | 19:22

Hrvat je osvojio drugo mjesto u skoku u dalj.

Hrvatski atletičar Zoran Talić došao je do još jednog velikog uspjeha u karijeri, osvojivši srebrnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru u disciplini skoka u dalj!

Talić je do drugog mjesta došao preskočivši 7.12 metara, što je deset centimetara slabiji rezultat od njegovog osobnog rekorda. Zlato je osvojio Malezijac Abudl Latif Romly, koji je s 7.60 metara također oborio i svjetski rekord. Ukrajinac Dmitro Prudnikov bio je treći, sa 6.99 metara u zadnjoj seriji.

"Zadovoljan sam osvojenom medaljom, ali ne i rezultatom. Trebao sam skočiti daleko bolje. Imao sam manjih problema s koljenom, ali bez obzira na sve trebao sam bolje skočiti," kazao je 26-godišnji Talić, koji je i prije četiri godine u Londonu osvojio srebro.

„Očito mi je suđeno drugo mjesto“, dodao je.

Goran Grd, Talićev trener, istaknuo je kako je medalja sjajan rezultat, ali nadao se boljem rezultatu.

 "Drugo mjesto na paraolimpijskim igrama je sjajan rezultat. Medalja je veliki uspjeh, no priželjkivao sam bolji rezultat. Imali smo poteškoća s koljenom, ali to smo uspjeli sanirati. Romly je danas bio bolji, ali Talić se može približiti tom rezultatu. Na treninzima je pokazivao parametre koji su upućivali na dobar rezultat," kazao je Grd dodavši kako je očekivao skok od 7.40 metara.

Hrvatskoj je na Paraolimpijadi ovo druga medalja, nakon bronce Velimira Šandora u bacanju diska.

(Foto: Facebook)


Tagovi

Zoran TalićParaolimpijske igre

Ostale Vijesti