Zagreb Indoors se seli u Bugarsku

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 07.10.15. | 12:06

Gasi se poznati teniski turnir PBZ Zagreb Indoors, barem što se Zagreba tiče.

Nakon deset godina održavanja u Zagrebu, popularni turnir na kojem su do sada nastupala velika teniska imena, poput Novaka Đokovića, Andyja Murrayja, Stanislasa Wawrinke te hrvatski igrači Marin Čilić, Ivan Dodig i Ivan Ljubičić, koji su ga osvajali, kao i Ivo Karlović i Borna Ćorić, seli u Bugarsku, točnije Sofiju gdje će se održati sljedeće izdanje, piše HRT. Bit će u istom terminu kada se održavao i u Zagrebu, od prvog do sedmog veljače. 

Prvo izdanje zagrebačkog ATP-a održano je 2006. godine, a na njemu je pobjednik bio Ivan Ljubičić.

U Hrvatskoj će tako 2016. godine biti održan samo jedan ATP turnir, onaj na zemlji Umaga.

Gašenje zagrebačkog turnira se već najavljivalo proteklih godina, a sada su se čini se, najave obistinile.

"Najljepše svima zahvaljujemo na 10 predivnih godina druženja, korektnom izvještavanju i velikom zanimanju za ATP teniski turnir PBZ ZAGREB INDOORS.

Turnir se 2016. godine seli u glavni grad Bugarske, Sofiju. Veliki rezultati i pohvale igrača za organizaciju proteklih 10 godina PBZ ZAGREB INDOORSA, uvijek će ostati zapisani u analima bijelog sporta. Nastupila su velika svjetska teniska imena: Novak Đoković, Andy Murray, Stan Wawrinka te perjanice hrvatskog tenisa i osvajači zagrebačkog turnira: Marin Čilić, Ivan Ljubičić, Ivan Dodig te Ivo Karlović i Borna Ćorić. Hrvatska publika uživala je u istinskom tenisu, a mladi naraštaji imali su rijetku priliku zaigrati s profesionalnim igračima i osjetiti pravu turnirsku atmosferu.

Doveli smo CNN u Zagreb, na 5 kontinenta u više od 160 zemalja svijeta, slika Zagreba i TV prijenosi obišli su svijet. Veliko srce organizatora i partnera stvorili su ugođaj o kojem će se još dugo pričati. Na ponos i ugled gradu Zagrebu", priopćili su organizatori.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

TenisPBZ Zagreb Indoors

Ostale Vijesti