Wawrinka donio prvi bod Švicarskoj u finalu Davis Cupa

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 21.11.14. | 16:45

Švicarska je napravila prvi korak prema osvajanju svoje prve Davis Cup titule u povijesti. Pred 27 tisuća gledatelja u Lilleu Stan Wawrinka je s 3:1 u setovima pobijedio Jo-Wilfrieda Tsongu i tako donio prvi bod svojoj reprezentaciji.

Sjajno je Švicarac otvorio meč. Nakon 1:1 u prvom setu, Wawrinka je osvojio pet gemova zaredom te tako došao do prvog seta u meču. Tsonga je tim trenucima izgledao nemoćno. Imao je tek 58% ubačaja prvog servisa i generalno igrao puno slabije, a Wawrinka je to iskoristio, pametno odigravao lopte kroz cijeli teren i u samo 27 minuta upisao brojku jedan u rubrici setovi.

No, Francuz se, nošen publikom, ubrzo vraća. Iako je na otvaranju drugog seta bio blizu gubljenja još jednog servisa, Tsonga se uspio othrvati Wawrinkinom napadu te je u četvrtom gemu tog seta došao do svog prvog i jedinog breaka u meču kojeg je lagano obranio do kraja seta.

Kako je i na otvaranju trećeg seta Tsonga dobro izgledao, sve je ličilo na to da se Tsonga potpuno vratio u meč. No, onda je Wawrinka odigrao nekoliko odličnih poena u šestom gemu trećeg seta, došao do breaka, a dva gema kasnije i do prvih set lopti. Tsonga ih je uspio obraniti na svom servisu, ali je pokleknuo kada je Wawrinka servirao. Nakon toga, četvrti set je išao u samo jednom smjeru. Švicarski tenisač je dva puta osvojio protivnikom servi, na početku i na kraju seta, te nakon 2 sata i 27 minuta proslavio prvi švicarski bod u Davis Cup finalu.

U drugom susretu igraju Roger Federer i Gael Monfils.

DAVIS CUP, FINALE:

Jo-Wilfried Tsonga – Stan Wawrinka 1:6, 6:3, 3:6, 2:6

(Foto: Action Images)


Tagovi

Jo-Wilfried TsongaDavis CupStanislas Wawrinka

Ostale Vijesti