VIDEO: Pogledajte trailer za najbolju nogometnu simulaciju na svijetu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 29.09.17. | 13:19

Izlazi nova FIFA koja je u potpunosti izdominirala PES

Danas izlazi novo izdanje – sada možemo reći bez sumnje – najbolje i najpopularnije nogometne simulacije na svijetu, FIFA-e 18. Iako je godinama FIFA slovila kao nogometna simulacija koja ima bolji marketing, a PES bolju igrivost, to posljednjih godina više ne možemo tvrditi. Barem što se tiče igrivosti. Marketing FIFA-e je i dalje svjetlosnim godinama ispred PES-a, što je i logično s  obzirom da EA sports raspolaže na licence puno većeg broja klubova i liga od Konamija.

Iako je proteklih godina, pogotovo prije jednog desetljeća, PES bio puno simulacija nogometa od FIFA-e, sada je igrivosti u najmanju ruku na jednakoj razini. Dalo bi se čak diskutirati je li FIFA, pogotovo nova koja je navodno prilično poboljšala ovaj segment, po tom pitanju prešla PES, neki će tu tvrdnju rezolutno odbaciti, no činjenica je kako danas više nema prevelike razlike u „gameplayu“ između ove dvije simulacije. Sve je stvar navike i osobnih preferencija.

Grafika je na obje simulacije više-manje vrhunska, obje omogućuju igračima igranje velikog broja različitih „modova“, no, FIFA je i ove godine potpuno izdominirala PES na polju licenciranja. Igrati s Man Redom koji ima crne dresove, MD Whiteom koji ima bijelo-sive dresove ili, pak, PM Black White (žuti dresovi) razlog je zbog kojeg će novi igrači izabrati FIFA-u, zbog kojeg će neodlučni izabrati FIFA-u, a i zbog kojeg će nekoliko vjernih igrača PES-a prijeći na FIFA-u.

PES se, nažalost, više ne može hvaliti pretjerano boljom igrivosti i grafikom zbog čega je izgubio najveću komparativnu prednost pred FIFA-om.

(Foto: Screenshot)


Tagovi

E-SportsFIFA

Ostale Vijesti