VIDEO: Berdych nakon 19 poraza riješio neprepoznatljivog Nadala

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 27.01.15. | 09:43

U ženskom dijelu ždrijeba iznenađenje je priredila Ruskinja Ekaterina Makarova pobijedivši treću nositeljicu Simonu Halep.

Dva se teniska tjedna u Melbourneu približavaju svom finišu, a do kraja je stigao i Rafael Nadala, bar što se tiče njegovih nastupa na Australian Openu. U četvrtfinalnom ga je susretu svladao sedmi nositelj Tomaš Berdych sa 6:2, 6:0, 7:6(5). Ponovno je Rafa odigrao jedan od svojih neprepoznatljiv mečeva u kojem mu Čeh nije dao ni najmanju priliku. Španjolac nije djelovao umorno kao u meču protiv Smyczeka, ali bi nemoć bila riječ koja najbolje opisuje viđeno. Ovo je tek četvrto slavlje Berdycha protiv Nadala u njihovih 24 međusobnih ogleda, a zanimljivo je kako je prije ovog poraza Rafa vezao čak 19 pobjeda protiv češkog tenisača. Berdycha u polufinalu čeka bolji iz ogleda Andy Murray i Nick Kyrgios.

Iznenađenja nije manjkalo ni u ženskog dijelu Melbournea. Noćas su odigrana dva četvrtfinalna ogleda, a veliko je iznenađenje priredila Ekaterina Makarova svladavši treću nositeljicu Simonu Halep sa 6:4, 6:0. Rumunjka nije ušla u odgovarajući ritam tijekom prvog seta, a u drugom je postojala samo jedna tenisačica na terenu. Makarova, pobjednica US Opena 2012. godine prošetala se do polufinala prvog Grand Slama sezone ne ispustivši ni jedan set.

Sličnu je šetnju imala i druga nositeljica, njezina sunarodnjakinja Maria Šarapova. Ona je pak prepustila svega pet gemova talentiranoj Kanađanki Bouchard (6:3, 6:2), a upravo će njih dvije u svom ruskom ogledu odlučiti o prvoj finalistici ovogodišnjeg izdanja Australian Opena.

Australian Open, četvrtfinale, tenisači:

Berdych(7) – Nadal(3) 6:2, 6:0 7:6(5)
Murray(6) – Kyrgios
Đoković(1) – Raonić(8)
Wawrinka(4) – Nishikori(5)

Australian Open, četvrtfinale, tenisačice:

Makarova(10) – Halep(3) 6:4, 6:0
Šarapova(2) – Bouchard 6:3, 6:2
S. Williams(1) – Cibulkova(11)
V. Williams(18) - Keys

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj  Facebook  stranici!


Tagovi

Australian OpenWTAATPEugenie BouchardMaria ŠarapovaEkatarina MakarovaSimona HalepTomas BerdychRafael Nadal

Ostale Vijesti