Vekić ostala nadomak prolaza u glavni turnir Praga

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 01.05.17. | 12:56

Hrvatska tenisačica nije uspjela proći kvalifikacije turnira u Pragu.

Donna Vekić zaustavljena je na posljednjoj prepreci za ulazak u glavni ždrijeb turnira u Pragu. Osječanka je u trećoj rundi kvalifikacija izgubila u tri seta od 146. tenisačice svijete, Brazilke Beatriz Haddad Maie sa 6:4, 4:6 i 3:6 za dva sata i devet minuta igre.

Vekić je dobro krenula u susret protiv vršnjakinje iz Brazila, odmah joj je oduzela servis i povela 2:0. Haddad Maia se vraća u šestom gemu i izjednačuje na 3:3, ali odmah u idućem gemu još jednom gubi servis i Vekić koristi break prednosti za mirno rješavanje prve dionice. U drugoj dionici je naša igračica također dobro krenula i ranim breakom povela 2:0.

Činilo se da neće biti problema za dolazak do pobjede, ali Brazilka je u osmom gemu vratila break zaostatka, izjednačila na 4:4 i povela sa 5:4 te potom u desetom gemu novim breakom uzela set. U odlučujućem trećem setu rezultat je bio izjednačen do osmog gema u kojem je Vekić još jednom izgubila svoj servis, pa napravila pritisak na servis protivnice, imala tri break lopte, no Haddad Maia se spasila i uzela pobjedu vrijednu plasmana u glavni turnir.

Ovo je bio njihov prvi susret na WTA Touru.

WTA Prag, kvalifikacije:

Vekić - Haddad Maia 6:4, 4:6, 3:6

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Donna VekićWTAWTA Prag

Ostale Vijesti