Vekić ispala u Pekingu, ništa od hrvatskog okršaja u Tokiju

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 02.10.17. | 13:34

Porazi hrvatskih tenisača.

Stopama Marina Čilića, koji je izborio osminu finala turnira u Tokiju, nije krenuo naš drugi predstavnik Franko Škugor. Nakon uspješno odrađenih kvalifikacija, Škugor je u prvom kolu glavnog igrao protiv domaćeg igrača i 214. tenisača svijeta Yasutake Uchiyame, koji je dobio pozivnicu organizatora i nije uspio proći, izgubivši u tri seta, sa 6:3, 3:6 i 6:1 za dva sata i pet minuta igre.

Škugor je izgubio prvi set kiksavši na svom servisu odmah na početku i više se nije uspio vratiti. U drugom je oduzeo servis protivniku u osmom gemu i izjednačio na 1:1 u setovima, a u odlučujućoj dionici je osvojio samo dva gema, izgubio je svoja dva servisa i meč je bio riješen.

Tako neće biti ništa od hrvatskog okršaja u drugom kolu ovog turnira, budući da je Čilić čekao pobjednika ovog susreta.

Bolje sreće nije bila niti Donna Vekić, koja je porazom startala na turniru u Pekingu. U prvom kolu bolja je bila 16. na svijetu, Amerikanka Coco Vandeweghe, koja je slavila sa 6:2 i 6:2 nakon sat i devet minuta igre. Osječanka je četiri puta kiksala na svom servisu, po dvaput u svakom setu i to na početku, a nije iskoristila niti jednu od šest break lopti.

Drugi joj je to uzastopni poraz u prvom kolu, podsjetimo, rano se oprostila i prošlog tjedna od Wuhana.

ATP Tokio, prvo kolo:

Uchiyama - Škugor 6:3, 3:6, 6:1

WTA Peking, prvo kolo:

Vekić - Vandeweghe 2:6, 2:6

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Donna VekićFranko ŠkugorATPWTAATP TokioWTA Peking

Ostale Vijesti