Tijek meča: Čilić – Delbonis 6:3, 7:5, 3:6, 1:6, 6:2

Vrijeme Čitanja: 5min | pet. 25.11.16. | 17:41

Otvoreno je finale Davis Cupa! Sva događanja iz Arene pratite LIVE!

TIJEK SUSRETA ČILIĆ - DELBONIS 2:0 (6:3, 7:5, 3:6, 1:6, 6:2)

5. set:

GOTOVO JE! Hrvatska - Argentina 1:0! Čilić je nakon tri i pol sata pobijedio Delbonisa i pobjedom otvorio finale Davis Cupa. Uskoro izvještaj...

Još jedan break Čilića! Prvi bod je pred Hrvatskom

Čilić je osvojio svoj servis-gem bez izgubljenog poena.

Uzavrela je atmosfera u Areni, hrvatski navijači su se konačno probudili i napravili sjajnu atmosferu dostojnu finala. 

Uspio je Delbonis uzezi svoj servis, iako mu je Čilić ponovno bio 'za vratom'. Rezultat je 3:2 i sljedeći je na servisu Čilić.

Gledali smo uzbudljivi treći gem, u kojem je Čilić imao break loptu, ali je nije iskoristio. Delbonis uzima prvi gem u petom setu. Čilić je uvjerljiv na svom servisu za 3:1.

Sjajan početak za Čilića! Uzeo je break Delbonisu za vodstvo 1:0 u ključnoj dionici. Mučio se potom na svom servisu. Imao je 40:15, ali je Argentinac stigao do 40:40. Ipak, hrvatski tenisač uspijeva iskoristiti prednost za vodstvo od 2:0. 

Uzavrela je atmosfera u Areni, a daleko su glasniji argentinski navijači koji su burno popratili veliki povratak Argentine u meč protiv Hrvatske. Čilić je prokockao velikih 2:0 u setovima i sada nas očekuje odlučujući peti set. 

4. set:

Zaprijetio je sada Čilić na servisu Argentinca, ali nije iskoristio break loptu. Delbonis ima 5:1. Argentinac je i treći put u ovom katastrofalnom setu za Čilića uzeo Međugorcu servis za osvajanje dionice sa 6:1. O osvajaču prvog boda odlučivat će peti set. 

Nakon sedam uzastopnih osvojenih gemova Delbonisa u nizu, Čilić je konačno uzeo jedan. Sačuvao je svoj servis za 4:1.

Loše je krenuo četvrti set za Čilića. Odmah na startu gubi svoj servis i Delbonis koristi svoj za prednost od 2:0 i nastavak serije. Argentinac je još jednom uzeo break i sada ima 3:0. Ne izgleda dobro Čilić i sada ima ogroman zaostatak za Delbonisom, koji servira za 4:0. Uspješan je Delbonis bio na svom servisu, Čilić je samo poveo 15:0, a do kraja je Argentinac riješio gem u svoju korist za gotovo nevjerojatnih 4:0 u četvrtom setu. Argentinci su se vratili u meč i Delbonis sada djeluje razigrano i vrlo opasno. 

3. set:

Delbonis servira za osvajanje trećeg seta. Imao je tri set lopte ali je Čilić zaprijetio i činilo se da bi mogao vratiti izgubljeni break, ali to nismo dočekali i Delbonis koristi treću set loptu za 6:3 i smanjenje zaostatka na 2:1 u setovima.

Odličnu je priliku imao Čilić u sedmom gemu na servisu Argentinca. Imao je dvije break prilike, kod 40:30 i 40:40 ali se Delbonis uspio spasiti i vodi 4:3. Na servisu je Čilić, koji još jednom u ovom setu gubi svoj servis i Delbonis stiže na 5:3. Argentinac je imao tri break prilike 0:40 i iskoristio je treću za novu prednost u ovoj dionici.

Stvari su vraćene na početak i Delbonis uzima svoj servis nakon što je Čilić došao do 30:30. Siguran je i Čilić. Rezultat je 3:3

Čilić je vratio break zaostatka! Imao je 0:40 na Delbonisovom servisu i tri break prilike, no Argentinac se vratio na 40:40 i poslao jednu loptu u out, za novu break šansu Čilića i ovoga puta Međugorac ju je iskoristio za povratak u meč na 2:1. Sada servira za izjednačenje. I odradio je svoj servis bez problema za 2:2.

Prvi je na servisu Delbonis. Čilić ga je odmah pritisnuo i stiže do 30:40 ali Argentinac uzima servis za 1;0. Delbonis je odlično napao Međugorca i uzeo mu break za 2:0 vodstvo u trećem setu. Stigao je do tri break prilike s 0:40 i to su mu bile prve prilike za obrat u meču. Čilić je došao do 30:40 i spasio dvije break prilike, ali treću nije mogao.

2. set 7:5:

Mirno je riješio svoj servis Čilić i sa 40:0 uzeo i drugi set za sjajno vodstvo od 2:0 u prvom pojedinačnom meču finala. 

Dočekali smo prvi kiks Delbonisa u drugom setu. Kiksao je na svom servisu, Čilić je stigao do dvije break lopte i iskoristio je drugu za prednost od 6:5 i sada će servirati za osvajanje seta.

I dalje je uzbudljivo u meču našeg prvog i argentinskog drugog reketa na otvaranju finala Davis Cupa. Delbonis je još jednom siguran na svom servisu za 5:4. A dočekali smo i Čilića za 5:5. 

Delbonis je imao 40:0 na svom servisu ali je Čilić stigao do 30:40. Ipak nije uspio uzeti break protivniku, Napravio je Argentinac pritisak na Čilićevom servisu u osmom gemu, na veselje vrlo bučnih i argentinskih navijača u prepunoj Areni. Došao je do 30:30, pa do 40:40, ali Čilić prvo sjajnom akcijom pa i servisom uzima svoj servis gem za 4:4.

Pritisnuo je malo Čilić Delbonisa u petom gemu na njegovom servisu ali Delbonis sa 30:40 uspješno rješava svoj servis gem za 3:2. Čilić je nakon početnog zaostatka, bio siguran i na svom servisu za 3:3. Čekamo prvu break priliku u drugom setu.

Argentinac je još jednom siguran na svom sevisu za 2:1. A dočekali smo i našeg tenisača za poravnanje na 2:2.

Delbonis je bio prvi na svom servisu i iskoristio ga je za vodstvo 1:0. Čilić je također siguran za 1:1.

1. set 6:3

Delbonis je osvojio svoj treći gem u susretu za 5:3 i potom je Čilić mirno odservirao za osvajanje prve dionice sa 6:3.

Argentinski drugi tenisač je ovoga puta bio siguran na svom servisu i dolazi do 4:2. Siguran je i naš igrač za vodstvo 5:2 i ulazimo u samu završnicu prvog seta. 

Potvrdio je naš prvi reket break iz prethodnog gema mirnim servisom za lijepo vodstvo od 4:1.

Čilić je u četvrtom gemu uspio uzeti servis Delbonisu i poveo je 3:1 u prvom meču finala.

Čilić osvaja prvi gem!

Krenuo je meč između Marina Čilića i Federica Delbonisa! Čilić ima prvi servis.

Napokon je došao i taj dan!

U zagrebačkoj Areni otvoreno je finale Davis Cupa, a čeka se i početak prvog finalnog ogleda, onog između Marina Čilića i Federica Delbonisa, 41. tenisača svijeta. Čilić je veliki favorit, pošto u dva dosadašnja međusobna dvoboja ova dva tenisača Čilić nije izgubio niti jedan jedini set.

Nakon što su odsvirane himne, čeka se izlazak tenisača na teren...

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

argentinska Davis Cup reprezentacijaArgentinahrvatska davis cup reprezentacijaDavis CupFederico DelbonisMarin Čilić

Ostale Vijesti