Dodig i Melo pružili hrabar otpor braći Bryan, super tie-break odlučio pobjednika

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 16.11.14. | 18:34

Nisu Ivan Dodig i Marcelo Melo uspjeli osvojiti ATP Masters u Londonu. Bolji od njih bili su braća Mike i Bob Bryan rezultatom 6:7, 6:2, 10:7.

 

Nije bilo lako igrati Dodigu i Melu protiv fantastičnih Amerikanaca jer su i Mike i Bob većim dijelom meča sjajno servirali. Na kraju su imali 80% ubačaja prvog servisa i 76% osvojenih poena na njemu. Ipak, hrvatsko-brazilska kombinacija je dobro izgledala u prvom setu. Posebno je inspiriran bio Dodig koji je sjajno servirao, ali i odlično odigrao nekoliko važnih poena. Međutim, nije bilo previše prilika u prvom setu da se napravi break s bilo koje strane. Dodig i Melo su imali jednu, a braća Bryan četiri lopte, ali je na kraju odlučivao tie-break.

Odlučujuću igru prvog seta otvorili su Dodig i Melo s 4:0 zahvaljujući dva mini-breaka napravljena na servisu Boba Bryana. No, Amerikanci se vraćaju na 5:5, a pri tom rezultatu Bob Bryan loše reagira na jedan Dodigov pokušaj loba, a Melo je na svoj servis došao do poena i prvog seta za hrvatsko-brazilsku kombinaciju.

Gubitak seta kao da je razljutio Amerikance. U drugom setu su čvrsto držali svoj servis te su napravili dva breaka na servis Mela te prilično brzo, za svega 28 minuta, izjednačili rezultat na 1:1 u setovima. Nisu Dodig i Melo igrali loše u ovom setu, imali su i dvije break prilike u 7. gemu, no Mike i Bob Bryan su ipak pokazali zbog čega su najbolji teniski par svijeta te su sve napade hrvatsko-brazilske kombinacije lako obranili.

Da bi super trie-break mogao poći po krivu za Dodiga i Mela pokazao je drugi poen, prvi na servis našeg tenisača. Umjesto servis-winnera, dosuđen je nec, a Bob Bryan je na drugi Dodigov servis odigrao sjajan volej i napravio mini-break. Bio je to početak muka našeg tenisača na svojem servisu jer je izgubio prva četiri poena u super tie-breaku na svoj servis. Međutim, probudio se Melo, odigrao nekoliko dobrih poena te su se on i Dodig ipak držali u meču sve dok Mike Bryan pri rezultatu 7:6 za Amerikance nije odigrao fantastičnu loptu u Dodigovo tijelo. Ta dva poena razlike Amerikancima su donijela priliku da serviraju za meč, a to Bob Bryan nije propustio iskoristiti te su blizanci došli do svojeg 103. naslova u karijeri. U 2014. su osvojili 10 turnira, a to im je četvrti put u karijeri da završavaju s dvoznamenkastim brojem turnira u jednoj godini.

Dodig i Melo su odigrali odličan turnir i bili jako blizu toga da godinu zaključe osvajanjem Mastersa te tako dođu do prvog naslova u godini. No, kada se igra protiv braće Bryan, teško je doći do pobjede.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

ATP World Tour Finalsbraća BryanMarcelo MeloIvan Dodig

Ostale Vijesti