Tijek susreta Čilić - Del Potro 2:3 u setovima

Vrijeme Čitanja: 6min | ned. 27.11.16. | 20:12

Posljednji je dan finalnog okršaja finala Davis Cupa između Hrvatske i Argentine, a pobjednički bod u prvom meču dana nije uspio donijeti Marin Čilić, koji je u pet setova izgubio od Juana Martina Del Potra.

TIJEK MEČA ČILIĆ - DEL POTRO 7:6(4), 6:2, 5:7, 4:6, 3:6

Peti set:

Kraj. Del Potro je došao do velikog preokreta osvojivši peti set sa 3:6 i tako uspio u velikom preokretu. 

3:5 BREAK Dogodilo se ono što smo najmanje priželjkivali. Čilić je izgubio svoj servis i Del Potro će servirati za meč. 

3:4 Nema ništa novoga. Sada Argentinac s čistih 40:0 uzima novi gem. 

3:3 Del Potro i dalje čuva svoj servis. Siguran je i Marin. Bez pogreške je odradio ovaj gem.

2:2 I dalje je neizvjesno. Čilić je sada i bacio reket, ali se smirio do svog servis gema i sa 40:30 izjednačuje. 

1:1 BREAK Nismo ništa bliži konačnom ishodu. Sada Marin gubi svoj servis. Nevjerojatan meč gledamo. Tko zna što nas još čeka. 

1:0 BREAK! Na servisu je Del Potro. I imamo break! Dobar početak odlučujuće pete dionice. 

Četvrti set:

4:6 BREAK Del Potro je potpuno vratio neizvjesnost u meč. Došao je do tri set lopte i iskoristio je treću za osvajanje četvrtog seta i osiguravanje odlučujuće pete dionice.

4:5 Marin od 40:0 dolazi do izjednačenja, ali još jednom nije uspio slomiti Argentinca, uslijedio je i kraći prekid. Sada Čilič servira za ostanak u setu. 

4:4 Čilić ekspresno izjednačuje. 

3:4 Još smo jedan uzbudljivi i dugački gem vidjeli u Areni. Šteta što Čilić nije iskoristio pruženu šansu i od 30:40 pa 40:40 da dođe do breaka. 

3:3 Del Potro uzima i svoj treći gem, ali ne da se niti Čilić.

2:2 Nije sada bilo lako Čiliću. Spašavao je dvije prilike za obrat na svom servisu, ali se sjajno vratio, ispalio dva asa i priveo gem kraju. 

1:2 Kakav gem! Šteta da Čilić nije iskoristio priliku da slomi Argentinca. Imao je 30:15 i jednu break loptu, ali dugi gem je ipak otišao na stranu gostujućeg igrača. 

1:1 Imao je Čilić na svom servisu 40:0, Del Potro je došao do 40:30 ali Čilić uzima gem.  

0:1 Na servisu je Del Potro. Nadamo se ne previše razbuđen osvajanjem prethodnog seta. Za razliku od ushićenih gostujućih navijača, koji su s oduševljenjem dočekali da Argentinac smanji zaostatak i ostavi ih u igri za osvajanje naslova. 

Treći set:

5:7 BREAK I Čilić nije uspio! Igrat će se četvrti set. Del Potro je uspio uzeti break za smanjenje zaostatka na 2:1.

5:6 Del Potro je osigurao tie-break, čekamo da to napravi i Čilić.

5:5 Imao je Del Potro 15:30 i stigao je do 40:40 ali iščupao se Čilić sa sjajna dva udarca, koja nije uspio pokupiti Argentinac. 

4:4 Još čekamo na neku veću opasnost, ali zasada obojica čuvaju svoje servise. Ali ne bi imali ništa protiv i da set ode u tie-break i da Čilić tu zada posljednji udarac Del Potru. 

3:3 Bez problema je Čilić izjednačio. 

2:3 Brzo se sada izmjenjuju gemovi na obje strane. Argentinac ima novu prednost. 

2:2 Argentinska publika se ne predaje, kao niti Del Potro. Dobio je ovaj gem sa 40:15 i Čilić ide po novo izjednačenje. I bez problema je odradio svoj servis gem

1:1 Težak je ovo bio gem za Čilića. Del Potro je imao 15:40 na njegovom servisu i morao je Čilić spašavati dvije break prilike. I uspio je u tome! 

0:1 Del Potro je na servisu. Imao je 40:15 ali je Čilić nanizao dva poena zaredom i zaprijetio mu, no prva violina gostiju je uspjela doći do gema.

Drugi set:

6:2 Čilić uzima drugi set! Zaprijetio je sada Del Potro, imao dvije break lopte ali spasio se Čilić i drugi set je u džepu! Još samo jedan do naslova!

5:2 BREAK! Kakva partija Čilića! Još jednom je sjajno uzeo break čini se slomljenom Del Potru! 

4:2 Sjajno je sada servirao Čilić za potvrdu breaka. Publika se sada podignula na noge i pružila je veliku podršku našem tenisaču. 

3:2 BREAK! Uspio je Čilić oduzeti servis Del Potru! Argentinac je loše servirao i na break lopti za veliku prednost Hrvatske u drugom setu radi dvostruku pogrešku!

2:2 Nižu se sada gemovi i izjednačen je drugi set, Čilić je siguran na svom servisu. 

1:2 Došao je Čilić do 15:30 ali je Del Potro odradio uspješno do kraja posao za vodstvo od 2:1.

1:1 Sjajno je sada skratio loptu Čilić nakon svog servisa i bez greške uzeo ovaj gem.

0:1 Na servisu je Del Potro. Imao je Čilić break loptu na 40:40, ali ju nije uspio iskoristiti i Del Potro okreće rezultat za prvi osvojeni gem u drugom setu.

Prvi set:

Tie-break 7:4: Čilić je poveo 2:0. Iskoristio je svoj servis i uzeo je jedan Del Potru. Uzeo je i drugi za 3:0! Natjerao je Del Potra da izađe na mrežu i pogriješi. Kakav sada poen Čilića! Publika se digla na noge, sjajno je rastrčao Argentinca i na kraju ga ulovio na krivoj nozi. I sjajan servis za 5:0! Del Potro je iskoristio oba svoja servisa i što je sada napravio Čilić. Sjajno je vratio činilo se neuhvatljivu lopticu za 6:2 i ima set loptu! Prvu je spasio Argentinac. Na drugu je Čilić zatresao mrežu i rezultat je 6:4, ali novu set loptu nije Del Potro uspio spasiti. 

6:6 Odlična dva servisa imao je Del Potro, bilo je to neuhvatljivo za Čilića i Argentinac je izborio 13. igru. 

6:5 Dobar servis gem Čilića i sada se čeka Del Potro. Ako i on sačuva svoj servis, gledat ćemo tie-break. 

5:5 Del Potro je isto siguran na svom servisu za novo izjednčenje. 

5:4 Ovoga puta nije pogriješio Čilić na svom servisu i sa 40:0 uzima gem za novo vodstvo.

4:4 Nije baš dobro izgledao ovaj gem Čilića, Del Potro je lagano došao do 40:0, ali ubrzo se 'sabrao' Čilić i zaprijetio do 30:40, ali ipak nije uspio vratiti izgubljeni break.

4:3 BREAK Čilić je sada ipak posustao na svom servisu, imao je Del Potro 15:30, Čilić je izjednačio, ali ponovno griješi i na break loptu šalje lopticu po dijagonali u out. Šteta!

4:2 Argentinac bez većih problema i sa 40:0 uzima servis.

4:1 Nevjerojatni gem su sada odigrali Čilić i Del Potro. Argentinac je imao čak pet break lopti i najbolji hrvatski tenisač se sjajno izvukao. Posebno je opasno bilo na posljednjoj break lopti kada je Čilić tražio hawk-eye i pokazalo se da je lopta za 'dlaku' dirala polje i nakon toga je uspio izjednačiti, a potom i natjerati Del Potra na pogrešku za osvajanje svog servis gema. 

3:1 Del Potro je uzeo prvi gem u meču. Ovoga puta je bio siguran, a Čilić nije imao prevelike šanse.

3:0 Bez problema je Čilić odradio svoj servis gem i djeluje sjajno prvi hrvatski reket na početku meča. Nadamo se da će zadržati koncentraciju.

2:0 BREAK!Čilić je uspio odmah na startu šokirati Deč Potra! Sjajno je napao njegov servis i stigao do tri break lopte 0:40, iskoristio je odmah prvu za break i veliku prednost na početku meča!

1:0 Prvi je na servisu Marin Čilić i nakon početnih 0:15, brzo je uhvatio Međugorac ritam i odličnim servisima uzeo prvi gem. 

Sve je spremno za početak meča.

Krenulo je predstavljanje igrača i nakon toga zagrijavanje.

Arena se napunila i navijači su spremni. S oduševljenjem su igrači dočekani po izlasku na teren, a hrvatski navijači bučno su pozdravili našeg najboljeg tenisača.

UOČI MEČA:

Marin Čilić i Juan Martin Del Potro otvaraju posljednji, odlučujući dan finala Davis Cupa između Hrvatske i Argentine. Najbolji hrvatski reket, protiv najboljeg argentinskog reketa u ključnom meču. Ili za ukupnu pobjedu Hrvatske i osvajanje 'Salatare' ili za izjednačenje Argentine, koja će onda izboriti odlučujući peti meč.

Čilić ima priliku osigurati nam bod za ukupnu pobjedu i s optimizmom je poručio kako je spreman.

Hoće li uspjeti, pratite u našem tekstualnom prijenosu iz zagrebačke Arene. Meč počinje u 14 sati. 

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Juan Martin Del PotroMarin ČilićDavis Cupargentinska Davis Cup reprezentacijahrvatska davis cup reprezentacija

Ostale Vijesti